Аратта - На головну

12 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тимошенко покарала фірташів європейським рубльом

Газоват 6274 перегляди

Опубліковано - 20.03.2008 12:09 | Всі новини | Версія для друку

Тимошенко покарала фірташів європейським рубльом
Тимошенко покарала фірташів європейським рубльом
Кабінет Міністрів заборонив компанії “РосУкрЕнерго” експортувати природний газ центрально- і середньоазіатського походження, що надходить з 1 січня 2008 року в газотранспортну систему України.

Про це йдеться в постанові Кабміну №163 від 12 березня «Про реалізацію імпортованого природного газу на території України».

«З 1 січня... газ... від «Росукренерго» використовується виключно для задоволення потреб споживачів України відповідно до балансу... газу на 2008 рік», - йдеться в постанові.

Цією ж постановою Кабмін доручив Державній митній службі з березня здійснювати попереднє митне оформлення газу, що надходить до ГТС, виключно Національній акціонерній компанії «Нафтогаз України» за ціною 179,5 долара за тис. куб. м.

З березня імпортований газ повинен тепер реалізовуватися в Україні «Нафтогазом України» і його дочірньою компанією «Газ України» за умови проведення споживачами 100%-ої оплати використаного палива.

У разі нехватки згаданого газу для задоволення потреб споживачів «Нафтогаз України» використовуватиме власний газ.

Кабмін встановив, що «Нафтогаз України», відповідно до угоди від 4 січня 2006 року, проводитиме розрахунки за поставлений імпортний газ з «Росукренерго» або з компанією «Газпром експорт» (дочірнє підприємство російського «Газпрому») за ціною 179,5 долара за тис. куб. м.

19 березня Кабмін відмовився забезпечувати «Росукренерго» відбір газу з українських ПХГ і транзит об’ємів центральноазіатського газу, що належить РУЕ, через територію України європейським споживачам.

Як повідомлялося раніше, РУЕ був одним із ініціаторів скандалу між Україною і Росією щодо спожитого газу. Як з'ясувалося уряд Януковича свідомо зірвав договірну кампанію на поточний рік між продавцями і покупцями газу. Після приходу уряду Тимошенко укладення зазначених фінансових документів свідомо блокувалося структурами РУЕ, внаслідок чого споживачі не мали змоги розрахуватися за газ і виникла заборгованність.

У підсумку російско-українських переговорів, відповідно до домовленостей Президентів Ющенка і Путіна, було підписано нову угоду міх Нафтогазом і Газпромом, яка виключає РУЕ, як посередника, із системи взаєморозрахунків та постачання газу в Україну.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.