Аратта - На головну

21 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Досвід спекулянтів пального надихнув цукрову мафію

Добробут 5686 переглядів

Опубліковано - 25.03.2008 17:01 | Всі новини | Версія для друку

Досвід спекулянтів пального надихнув цукрову мафію
Досвід спекулянтів пального надихнув цукрову мафію
Міністерство аграрної політики ініціює інтервенції цукру з Аграрного фонду для стабілізації цін на внутрішньому ринку.

Про це журналістам сказав заступник міністра аграрної політики Іван Демчак.

«Щоб уникнути підвищення цін, готується проект постанови про інтервенції на ринку цукру», - сказав він.

За його словами, протягом останніх кількох днів в деяких регіонах України цукор у торгових мережах подорожчав до 5 гривень за 1 кг, хоча ніяких підстав для цього не було.

Він зазначив, що зараз запаси цукру складають 1,86 млн. тонн (на 1 березня), а на кінець поточного маркетингового року (на 1 вересня) прогнозується, що залишки цукру складуть 900 тис. тонн.

Із загального запасу цукру, який є в даний час, 200 тис. тонн знаходиться у сільгосптоваровиробників, 750 тис. тонн - у цукрозаводів, 300-400 тис. тонн - в торгівлі, а також є певний запас цукру у переробників (кондитерів, виробників напоїв і т.д.).

Демчак підкреслив, що за станом на 20 березня середня роздрібна ціна на цукор була 3,46 гривень за 1 кг

За словами заступника міністра, ініційований документ про інтервенції на ринку цукру може бути прийнятий 26 березня на засіданні Кабміну.

В Аграрному фонді є 25 тис. тонн цукру, купленого в попередні роки (у 2007 році закупівлі цукру не проводилися), у зв’язку з чим, цукор, який викидатиметься на ринок в рамках інтервенцій, буде дешевший.

«Там де є проблема із забезпеченням цукром в роздрібній торгівлі, ми готові через 1-2 дні продавати цукор приблизно по 3 грн.», - сказав Демчак.

За словами голови Національної асоціації цукровиробників «Укрцукор» Миколи Ярчука, середня собівартість цукру, виготовленого з урожаю цукрового буряка 2007 року, складає 3,215 гривні/кг.

Ярчук повідомив, що на нараді, яка відбулася в понеділок у Міністерстві аграрної політики з міністром Юрієм Мельником цукровики взяли на себе зобов’язання продавати цукор за оптовою відпускною ціною не більше 3,5-3,6 гривні/кг.

Він зазначив, що це було зроблено для того, щоб було зрозуміло, що вартість цукру в роздрібі росте не через цукровиробників, а посередників.

Заступник міністра аграрної політики Демчак нагадав журналістам, що зараз також готується проект постанови Кабміну, який, можливо, буде прийнятий найближчим часом, про обмеження торгових надбавок на соціально значущі продукти 15%.

Він повідомив, що в деяких випадках торгова націнка на такі товари досягає 40-50%.

Демчак також підкреслив, якщо цінова ситуація на ринку цукру не стабілізується, то, можливо, застосовуватимуться інтервенції цукру з державного резерву.

Як повідомлялося раніше, Національна асоціація цукровиробників «Укрцукор» звернулася до прем’єр-міністра Юлії Тимошенко з проханням розглянути проблеми бурякоцукрової галузі на засіданні Координаційної ради з питань аграрної політики за участю ведучих цукровиробників і сільгосптоваровиробників.

«Укрцукор» прогнозує зростання оптових цін на цукор з 2,6-2,85 до 3,5-3,6 тис. гривень за тонну з урахуванням ПДВ за 2007/2008 маркетинговий рік (вересень 2007 - серпень 2008).

Від “Аратти”: відсутність конкуренції, як такої, закритість внутрішнього ринку - найкращий стимулятор для спекулянта. Це - може підтвердити навіть студент, який успішно склав істити за перший курс навчання на економічному факультеті вишу.

Проте, для керманичів нашої держави, багато із яких мають навіть наукові звання, - ця істина виявляється невідомою. Як і для політиканів, які гучно “піклуються про народ” у комфортних кріслах парламентарів.

Отже, чекаємо традиційних балачок про “світові тенденції на ринку цукру”. Під спорожнення нашіх гаманців.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.