Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Підтримай акцію спільноти «Майдану»! Розмісти жовто-блакитну стрічку!

Подія дня 20278 переглядів

Опубліковано - 12.07.2006 19:56 | Всі новини | Версія для друку

Наші кольори - Держави Україна!
Наші кольори - Держави Україна!
Звернення до українських журналістів та власників інтернет-ресурсів.

Колеги! Сьогодні вже стало реальністю, що правлячою коаліцією, яка має тверді наміри у найближчий час сформувати вищі органи державної влади, став альянс Партії Регіонів, СПУ та КПУ. Із огляду на ідеологічну спрямованість цих партій, є всі підстави стверджувати, що в Україні відбувається не відновлення кучмізму, а спроба реставрації комуністичного тоталітарного режиму.

Історія свідчить, що комуністична влада у союзі із «класово близьким криміналітетом» завжди перший удар спрямовує проти засобів масової інформації, проти свободи слова, як головного інституту демократичного суспільства. Тому ми не повинні мати жодних ілюзій щодо декларованої «європейськості» чи «демократичності» політичних сил, які утворили правлячу коаліцію. Завтра, сформувавши владу – вони розгорнуть наступ не тільки на опозиційні медіа-структури, а й на кожного, хто дозволить собі хоч натяк на публічну критику цієї влади, а тим більше насмілиться оприлюднити факти зловживань посадовців. Наочним прикладом майбутнього, яке очікуватиме українських журналістів є сусідні Росія й Білорусь, де свободи слова просто не існує, замість засобів масової інформації – працюють лише ленінські «агітатори й пропагандисти», рупори тоталітарної влади.

Реальна загроза реставрації тоталітаризму вже існувала в Україні під час другої каденції президента Кучми. Згадайте «темники» від Адміністрації президента, повальні маски-шоу на непокірні редакції, заборону трансляції «Радіо «Свобода», «Голосу Америки» на території України, репресії проти «Радіо «Континент», видавництва «Такі справи», газети «Свобода», «5-го каналу», відмова у праві ефірного мовлення «Громадського радіо». Згадайте звірячі вбивства наших колег Георгія Гонгадзе і Ігоря Александрова, загибель у ДТП, при загадкових обставинах, Сашка Кривенка та Володимира Єфремова. За всіма цими смертями проступає зловісна тінь влади, яка намагалася відродити комуністичний тоталітаризм.

Хіба можна мати ілюзії щодо розуміння демократії Партією Регіонів? Вердиктом Верховного Суду України зафіксовано факт масової фальсифікації волевиявлення виборців під час другого туру президентських виборів 2004 року, що наочно засвідчує – демократичні цінності можуть бути хіба що пропагандистським гаслом для регіоналів.

І тільки завдяки масовому спротиву народу, завдяки нашій солідарності ми вибороли можливість говорити й писати практично вільно. Бо до справжньої свободи слова ще далеко: українські медіа мають ще здобути економічну незалежність, українське суспільство ще має стати головним замовником правдивої інформації мас-медіа.

Але сьогодні навіть те, що ми вибороли майже два роки тому – під смертельною загрозою. І це станеться, якщо зараз ми не об’єднаємося у єдиний солідарний інформаційний простір, якщо кожен факт протидії або перешкоджання журналістам виконувати свої професійні обов’язки не набуватиме розголосу у максимальній кількості засобів масової інформації. Ми мусимо показати цій владі, що ми – міцний професійний пул. І будь-які незаконні дії проти будь-кого із нас – це виклик всім, це особиста справа кожного журналіста, це головна тема для кожного медіа. Тільки так ми можемо запобігти новим вбивствам, каліцтвам колег, репресіям, адміністративним спробам введення цензури.

Наш громадський обов’язок – не залишатися осторонь акцій протесту й спротиву новітнім реставраторам тоталітаризму. Ми маємо, зберігаючи професійну об’єктивність у поданні інформації суспільству, тим не менше відкрито демонструвати суспільству свою чітку громадянську позицію.

Ми закликаємо колег приєднатися підписами до акції спільноти «Майдану». Ми закликаємо всіх колег, яким не байдужа доля свободи слова в Україні на титульній сторінці свого видання розмістити синьо-жовту стрічку. Власники інтернет-ресурсів можуть поставити жовто-блакитну стрічку, яку пропонує наш портал (HTML-код можна отримати тут).

Ми закликаємо незалежну Спілку журналістів невідкладно утворити постійно діючу координаційну структуру – Комітет журналістської солідарності та захисту свободи слова, яка б у режимі реального часу збирала всі факти протиправних дій щодо журналістів та медійних структур й інформувала про них всі медіа України.

Ми звертаємося до журналістів, депутатів Верховної Ради України: Андрія Шевченка, Андрія Шкіля, Миколи Томенка, Ольги Герасім’юк, Олега Ляшка, Степана Курпіля стати повноважними представниками журналістського цеху у Вищому законодавчому органі, об’єднайте ваші політичні зусилля із дієвою допомогою незалежної спілки журналістів – і разом ми переможемо! Ми нездоланні, поки ми журналісти – єдина команда! Тоталітаризм – не пройде!

Від імені редакційного колективу порталу «Аратта – вікно в Україну»:

Валерій Колосюк, керівник проекту
Сергій Дмитриченко, журналіст.
Олег Оленюк, головний редактор газети "Новий час".
Анатолій Бондар.

Свої підписи направляйте, будь ласка, на наш мейл - попередньо замінив [at] на @ в адресі.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.