Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Відкритий лист-вимога журналістів України до Партії Регіонів

Свій до свого по своє 20379 переглядів

Опубліковано - 13.07.2006 16:28 | Всі новини | Версія для друку

Відкритий лист-вимога журналістів України до Партії Регіонів
Відкритий лист-вимога журналістів України до Партії Регіонів
12 липня 2006 року близько 12 години дня група прибічників Партії Регіонів разом з народним депутатом України Олегом Калашніковим здійснила напад на журналіста телеканалу СТБ Маргариту Ситник та телеоператора Володимира Новосада.

У цей час журналісти перебували біля наметів Партії Регіонів у Маріїнському парку біля Верховної Ради України, де знімали репортаж про наметове містечко. Внаслідок нападу у знімальної групи була незаконно вилучена касета з відеозаписом, телеоператору Володимиру Новосаду завдано легких тілесних ушкоджень, про що є висновок судово-медичної експертизи.

Журналіст та оператор подали відповідні заяви до міліції та прокуратури.

Подібні дії чітко кваліфікуються 171 статею Кримінального кодексу України, де йдеться про кримінальну відповідальність за перешкоджання законній діяльності журналістів, що і мало місце під час нападу на знімальну групу.

Це вже не перший випадок, коли члени Партії Регіонів або її прибічники намагаються тиснути на журналістів, стежать за ними чи перешкоджають законній діяльності працівників засобів масової інформації.

Після даного випадку є підстави говорити навіть про системне нерозуміння окремими членами Партії Регіонів основних принципів демократії та свободи слова, яке чомусь набуває широкого масштабу.

Ми сприймаємо вибачення окремих членів Партії Регіонів, що надійшли наступного дня після інциденту. Це є позитивним кроком.

Але разом з вибаченнями не була денонсована заява народного депутата Ігоря Шкірі про те, що журналісти побили самі себе, що є відвертою неправдою.

Крім того, Партія Регіонів так і не спромоглася визнати факт незаконного вилучення відеокасети, який підтвердили в МВС України.

З огляду на це від Партії Регіонів вимагаємо:

негайно повернути знімальній групі телеканалу СТБ касету з відзнятим матеріалом;

припинити оббріхування Маргарити Ситник та Володимира Новосада окремими народними депутатами від Партії Регіонів та публічно вибачитися перед ними особисто;

публічно визнати провину народного депутата Олега Калашнікова та групи прибічників, які брали участь у нападі на знімальну групу, виключити Олега Калашнікова з фракції, дати згоду на притягнення Калашнікова до кримінальної відповідальності за ст.171 КК України - всі політики повинні знати, що подібні дії обов’язково призводять до покарання;

лідеру Партії Регіонів Віктору Януковичу з трибуни Верховної Ради від імені партії доповісти про результати депутатського розслідування, вибачитися перед журналістами України за цей та інші інциденти та чітко заявити про недопущення у подальшому подібних дій;

гарантувати дотримання Конституції та Законів України щодо захисту свободи слова.

У випадку ігнорування вищезазначених вимог, ми будемо змушені звернутися до адекватних, але, підкреслюємо, законних протидій ущемленню свободи слова збоку членів Партії Регіонів.

Залишаємо за собою право звернення до МВС, Генеральної прокуратури, а також міжнародних інституцій.

Одночасно, закликаємо колег-журналістів оголосити інформаційний бойкот політикам, які зневажають пресу і нападають на працівників ЗМІ, а політиків не використовувати цю ситуацію у власних політичних цілях.

Свої підписи можна направляти на мейл "Української правди": ukrpravda@gmail.com
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Свій до свого по своє»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Особа, що не володіє мовою народу, на землі якого проживає, - гість або окупант, або раб цього окупанта”
Карл Маркс

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.