Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Льодовиковий період-3

Довкілля 12115 переглядів

Опубліковано - 13.07.2006 19:23 | Всі новини | Версія для друку

Льодовиковий період-3
Льодовиковий період-3
У середині нинішнього століття на Землі може відбутися глобальне похолодання.

До середини XXI століття на Землі внаслідок істотного зменшення повного потоку сонячного випромінювання відбудеться глобальне зниження температури до стану глибокого похолодання. Таку думку висловив в інтерв'ю співробітник Головної (Пулковської) астрономічної обсерваторії Російської академії наук (РАН) Хабібулло Абдусаматов.

"Глобальне зниження температури вже спостерігалося у всій Європі, в Північній Америці і Гренландії під час маундерівского мінімуму сонячної активності в 1645-1705 роках. В Голландії тоді замерзли всі канали, а в Гренландії внаслідок настання холоду люди були вимушені залишити частину поселень», – розповів учений, додавши, що в середині XXI століття очікується подібне глобальне зниження температури, передає РІА «Новості».

Абдусаматов нагадав, що довготривала паралельна зміна варіацій 11-річних і вікових коливань сонячної світимості робить безпосередній вплив на зміну кліматичних умов на Землі. Аналіз цих коливань показав, що в даний час Земля вже досягла стадії максимуму глобального потепління. Далі, відповідно до очікуваного подальшого паралельного спаду сонячного випромінювання, наступить повільне зниження глобальної температури Землі.

"Найістотнішою подією ХХ століття в житті Сонця було загалом поступове підвищення кількості випромінюваної ним енергії, і як наслідок – спостережуване глобальне потепління клімату, що є рядовою (а не аномальною) подією в житті Землі, оскільки глобальні потепління, аналогічні сучасному, а також і глобальні похолодання, спостерігалися і раніше», – відзначив він.

На його думку, початок зниження глобальної температури Землі можна чекати в 2012-2013 році. В 2035-2045 році сонячна світимість досягне мінімуму, а слідом за цим з відставанням на 15-20 років наступить черговий кліматичний мінімум – глибоке похолодання клімату Землі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.