Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


СБУ упіймала на гарячому чиновника. Клептоман промишляв на приватизації

Правосуддя 7350 переглядів

Опубліковано - 7.05.2008 14:21 | Всі новини | Версія для друку

СБУ упіймала на гарячому чиновника. Клептоман промишляв на приватизації
СБУ упіймала на гарячому чиновника. Клептоман промишляв на приватизації
Заступник начальника управління по забезпеченню програми приватизації державної акціонерної компанії “Національна мережа аукціонних центрів” погорів на $147 тисячах.

У результаті заходів, спрямованих на викриття корупційних механізмів у державних органах, співробітниками ГУ СБУ у м. Києві та Київській області припинено роботу схеми стягування хабарів за участь та перемогу в аукціонах під час приватизації об’єктів комунальної власності на Київщині, повідомляє прес-служба.

У встановленому законом порядку з`ясовано, що на початку квітня 2008 року одному з учасників аукціону з придбання об’єкта комунальної власності в Київській області запропонували сплатити хабар - близько 150 тисяч доларів США. За це приватному підприємцю гарантувалося сприяння й перемога в конкурсі - купівля нежитлової будівлі.

У фіналі спецоперації, під час отримання хабара в 147 тисяч доларів США, затримано заступника начальника управління по забезпеченню програми приватизації державної акціонерної компанії "Національна мережа аукціонних центрів". Саме ця структура має пріоритетне право на організацію і проведення торгів при приватизації об’єктів державної власності України.

28-річний "С." брав гроші не в службовому кабінеті. Чиновник зажадав щоб "гонорар" йому поклали до сховища, орендованого в одному з банків столиці. Отримані пачки із сотенними та п’ятидесятидоларовими купюрами зловмисник склав у портфель і, зустрівшись із підприємцем в центрі Києва на Подолі, запропонував, щоб його відвезли додому на Печерськ.

За матеріалами столичного ГУ СБУ прокуратурою міста Києва порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище). Відповідна стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.