Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна готова віддати «Газпрому» трубопроводи?

Економіка 10703 перегляди

Опубліковано - 14.07.2006 20:19 | Всі новини | Версія для друку

Україна готова віддати «Газпрому» трубопроводи?
Україна готова віддати «Газпрому» трубопроводи?
Новий глава НАК «Нафтогаз України» Олександр Болкісєв погодився з ідеєю участі російського «Газпрому» в управлінні українськими трубопроводами. Проте натомість він вимагає виключити швейцарську Rosukrenergo з схеми постачань газу на Україну, пише газета «Коммерсантъ».

Болкісєв заявив, що компанія домовилася з «Газпромом» про збереження цін на газ, що імпортувався на Україну, на рівні $95 за тисячу кубометрів до кінця року.

Він підкреслив, що ставка на транзит газу через Україну є одним з інструментів впливу на «Газпром» в питанні визначення ціни постачань газу в країну: «Якщо буде змінена ціна, ми можемо переглянути умови транспортування». А щоб додатково зацікавити «Газпром» в збереженні цін на колишньому рівні, пан Болкісєв вперше публічно погодився з пропозицією російської монополії реанімувати МКУГТС.

Консорціум створений в 2004 році на паритетних початках «Газпромом» і «Нафтогазом». Російська сторона внесла свій внесок до статутного капіталу ($17 млн), українська – ні. Пан Болкісєв розповів, що на переговорах 6 липня розглядали весь комплекс питань МКУГТС – від будівництва магістральних трубопроводів від Ужгороду до Новопскова і Александрова Гаю до спільного управління з «Газпромом» газотранспортною системою України.

Глава НАК закликав владу країни «подолати психологічний бар'єр, оскільки ніхто не говорить про продаж або передачу у власність газотранспортної системи». Пан Болкісєв нагадав, що магістральні газопроводи «не виділені, а інтегровані у внутрішню систему розподільних мереж» країни. І в договорах про консорціум повинне бути прописане гарантоване забезпечення балансу газу в Україні. Якщо в результаті переговорів Україна «отримає наповнення газотранспортної системи (російським газом.– ред.) і збільшення транзитних потужностей, це тільки плюс».

Проте натомість Олександр Болкісєв вимагає виключити Rosukrenergo (RUE) з схеми постачань газу на Україну і передати всі його функції КУГТС. Нагадаємо, що RUE було привернуте до постачань після того, як «Газпром» і «Нафтогаз» зайшли в безвихідь в переговорах про схему постачань газу в 2006 році. «Я не бачу причин залучення посередника, якщо буде вирішено питання з консорціумом», - вважає глава НАК.

Відзначимо, що «Газпром» досі не викупив свою частку RUE у дочірнього Газпромбанка (рада директорів монополії ухвалила рішення про це півроку назад). У «Газпромі» вчора не стали коментувати пропозицію виключити RUE з схеми постачань газу на Україну. Джерело в монополії пояснило мовчання: «Поки неясно, що саме запропонує українська сторона».

Співбесідник вважає, що усунення RUE від постачань на Україну можливе, але компанія все одно залишиться оператором транзиту туркменського газу по території Казахстану і Узбекистану.

Глава НАК повідомив, що сторони договорились до 17 липня провести робочу зустріч фахівців «Нафтогаза» і «Газпрому» для «вирішення проблемних питань».

В п'ятницю голова правління «Нафтогаз України» Болкісєв заявив, що підвищення цін на природний газ для населення до кінця року не буде. Про це повідомляє УНІАН .

«Я прихильник того, щоб ми не підвищували ціни на газ для населення і теплокоммуненерого до кінця року», - сказав Болкісєв.

При цьому він відзначив, що після чергового підвищення цін на газ для населення (з 1 липня) необхідний адаптаційний період. «До кінця року підвищувати ціни не будемо», - додав Болкісєв.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.