Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вітчизняні телеканали стануть більш українськими

Телебачення 13749 переглядів

Опубліковано - 14.07.2006 20:40 | Всі новини | Версія для друку

Вітчизняні телеканали стануть більш українськими
Вітчизняні телеканали стануть більш українськими
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення разом з десятьма провідними телекомпаніями підписали меморандум про розвиток національного інформаційного простору.

Принаймні половина зарубіжних телевізійних програм, зокрема російські серіали, з 1 жовтня мають дублюватись українською. Це одна з вимог меморандуму, підписаного між Нацрадою з питань телерадіомовлення та 10-ма українськими телекомпаніями.

Новий документ вимагає, щоб три чверті свого ефіру з наступного року канали заповнювали винятково українськими програмами. А за такі вважатимуть твори, вироблені самою компанією або ж якісно дубльовані продукти, повідомляє ICTV.

До цього обсягу не зараховуватимуть програм, перекладених титрами – новий документ забороняє. Їх має замінити повноцінний український дубляж. Російське кіно, окрім радянського, скоро також виходитиме в перекладі.

Віталій Шевченко, голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України:
- Ми зараховуємо до національних квот нашу спільну продукцію, яка була вироблена і вперше показана до 24 серпня 1991 року. Себто, до того дня, коли була проголошена Україна, як суверенна держава. Все інше, що було до того, це спільний наш культурний пласт.

До цілковитої українізації ефіру телеканали йтимуть поетапно. Кінцевий термін виконання угоди сплине через рік. Зі свого боку Нацрада зобов’язалася усіляко сприяти мовникам. Зокрема, не так часто їх перевіряти та удосконалювати закони щодо телебачення.

Віталій Шевченко:
- Основна мета – це власний телевізійний продукт. Національна телеіндустрія має виходити на нові обшири. Вона повинна бути в нашому просторі повноправним господарем. А не так, як було раніше, що деякі компанії свою програмну політику будували на прикупному, чужому інформаційному продуктові.

Новий документ також уперше передбачає пріоритет у показі телеканалами національного відеопродукту, що, на думку чільників Нацради, сприятиме розвитку вітчизняного кіноринку, - повідомляє 5 канал.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Телебачення»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.