Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Москві вже марять анексією Криму і Севастополя

Імперія «Совок» 10118 переглядів

Опубліковано - 13.05.2008 16:12 | Всі новини | Версія для друку

У Москві вже марять анексією Криму і Севастополя
У Москві вже марять анексією Криму і Севастополя
Віце-спікер Держдуми Росії Любов Слиска заявляє, що висловлювання мера Москви Юрія Лужкова щодо статусу Севастополя та необхідності передачі його Росії відповідають дійсності.

З нею погоджується заступник голови комітету Держдуми із безпеки Михайло Гришанков.
Про це віце-спікер Державної Думи РФ, обрана від Єдиної Росії, Любов Слиска заявила сьогодні, 13 травня, коментуючи заборону Юрію Лужкову на в’їзд на територію України.

"Я думаю, що це прояв слабкості, насамперед, з боку українського керівництва - Лужков сказав те, що відповідає дійсності", - заявила Слиска.

Крім того, віце-спікер зазначила, що "нам все-одно доведеться вирішувати проблему Криму". На думки Слиски, питання про статус півострова й, зокрема , Севастополя, цілком може бути поставлений, у тому числі, у відповідних міжнародних, правових інстанціях.

"Важливо забезпечити його підтримку необхідними документами на такому рівні, щоб нас почули й щоб ми могли претендувати на позитивне рішення", - сказала вона.

Любов Слиска заявила, що завжди вважала передачу Криму в 1954 році незаконним рішенням. "Санкції завжди застосовувати легше, ніж відповідати за законом і шукати компроміси", - заявила Слиска. Вона також зауважила, що Росія й Україна зацікавлені у тому, щоб у Криму були створені "умови для сприятливого існування".

У свою чергу перший заступник голови комітету Держдуми із безпеки Михайло Гришанков назвав оголошення Юрія Лужкова персоною нон-ґрата "чисто недружнім кроком".

"Якби хоча б хтось із політиків України зробив стільки, скільки Лужков робить для українських і російських громадян, що проживають у Криму, вони б довгі роки перебували б у владі, а не перестрибували з одного крісла в інше", - сказав М.Гришанков.

Він, як і його колега Слиска, упевнений, що Юрій Лужков констатував «історичні факти, які мали місце».

"Ніхто не закликає до перегляду кордонів - йдеться просто про особливий статус Севастополя", - наголосив російський депутат.

Як повідомлялося, 11 травня, виступаючи у Севастополі на концерті з нагоди 225-ї річниці заснування ЧФ РФ, мер столиці РФ Москви Юрій Лужков заявив, що питання про Севастополь «залишилося невирішеним» і місто слід повернути Росії. Як наслідок СБУ заборонила Лужкову в’їзд на територію України.

У свою чергу у МЗС України висловили сподівання, що Росія офіційно спростує заяви Лужкова щодо Севастополя.

Раніше колишній міністр закордонних справ України Борис Тарасюк пояснив необґрунтованість заяв про намір Росії позиватися до суду щодо Севастополя. "В якому міжнародному суді вони збираються оскаржувати, якщо Росія не визнає юрисдикції міжнародного суду ООН? А іншого – немає. По-друге, існує один-єдиний міжнародний документ, який однозначно поставив крапку в питанні Севастополя. Це - рішення Ради Безпеки ООН, яка 20 липня 1993 року консенсусом прийняла рішення про те, що зазіхання на статус Севастополя суперечить двостороннім угодам між Україною і Росією , а також – принципам і цілям Статуту ООН», - наголосив Борис Тарасюк.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.