Аратта - На головну

13 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Єнакієві тривають рятувальні роботи. Двох гірників врятували

Надзвичайна подія 6173 перегляди

Опубліковано - 9.06.2008 11:17 | Всі новини | Версія для друку

У Єнакієві тривають рятувальні роботи. Двох гірників врятували
У Єнакієві тривають рятувальні роботи. Двох гірників врятували
Урядова комісія і рятувальні загони, які працюють на шахті ім. Карла Маркса у місті Єнакієве, роблять все для того, щоб врятувати життя гірників.

Про це повідомив перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов під час брифінгу за результатами вечірнього засідання урядової комісії.

„Головне для нас сьогодні – це життя людей”, - наголосив він.

Перший віце-прем’єр-міністр повідомив, що на даний час повністю розібрано завал головного стволу шахти, але роботи ускладнюються через високу загазованість. „Тому розбір завалів здійснюється вручну, оскільки не можна використовувати електричне обладнання”, - уточнив він.

Сьогодні вночі рятувальники звільнили від завалу двох шахтарів.

Як повідомили в центральному штабі Державної гірничорятувальної служби, їх знайшли сьогодні о 3.50 на горизонті 750 метрів. Це майстер-підривник і роздавальник вибухових матеріалів.

Постраждалі у задовільному стані направлені в Єнакіївську міську лікарню.

Ще одного гірника знайшли без ознак життя. "Його знайшли без ознак життя. Зараз його піднімають", - повідомила прес-секретар Держгірпром нагляду Марина Никітіна.

Аварійно-рятівні роботи тривають.

У даний час ведуться роботи з монтажу пересувної підйомної установки для спуску рятувальників по скіповому стовбуру № 2 до горизонту 1000 метрів.

Між тим, родичі потерпілих гірників силоміць увірвалися до шахтоуправління, вимагаючи пояснити ситуацію та покарати всіх винних у тому, що люди опинилися під завалами.

За словами дружини одного з гірників, доля яких залишається невідомою, кількість газу в шахті часто перевищувала допустимий рівень. «Чоловік казав щодня, що така кількість газу в шахті, що бурити не можна, а їх примушували бурити силоміць, тому що їм потрібне вугілля, а не люди», – сказала вона.

Родичі інших потерпілих украй обурені, у них істерика, вони вимагають і чекають пояснень керівництва шахти, нарікаючи на те, що до них досі ніхто не виходив і не пояснював ситуацію, що склалася.

За словами родичів потерпілих, зарплати шахтарів становили до 2 тис. грн., «та й то ці гроші постійно дробили і видавали за три-чотири рази».

Як повідомлялося раніше, 8 червня о 5.00 на шахті імені Карла Маркса в Єнакієвому стався вибух і пожежа, під завалами опинилися 37 гірників. Вибух був такої сили, що зруйновано технологічні надбудови і устаткування на поверхні шахти.

Доля ще 34 залишається невідомою.

Загалом до лікарень госпіталізовано 7 потерпілих.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.