Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президенту Ющенку треба добре подумати, що міняти: свою поведінку чи народ України

Громадська думка 9336 переглядів

Опубліковано - 12.06.2008 14:24 | Всі новини | Версія для друку

Президенту Ющенку треба добре подумати, що міняти: свою поведінку чи народ України
Президенту Ющенку треба добре подумати, що міняти: свою поведінку чи народ України
Кількість громадян, які повністю підтримують діяльність Президента України Віктора Ющенка, на початку червня впала до найнижчого рівня з часу його обрання на цю посаду.

Про це йдеться у коментарі до результатів соціологічного дослідження, проведеного з 30 травня по 7 червня цього року службою Українського центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова.

Згідно з отриманими даними, тільки 6,7% опитаних повністю підтримують діяльність Ющенка. 43,3% респондентів підтримують окремі заходи Президента України. У той же час 44,3% – взагалі не підтримують дії глави держави. Ще 5,7% не визначилися з відповіддю на це запитання.

За результатами соцопитування дії Верховної Ради України повністю підтримують 2,4% респондентів, підтримують окремі заходи ВР 48,2% опитаних, не підтримують діяльність парламенту 42,9% українців. Не змогли відповісти на запитання – 6,5%.

Щодо діяльності уряду України, були отримані такі дані: повністю підтримують його діяльність 7,1% опитаних; 45,3% – підтримують окремі заходи; 40,7% – не підтримують дії Кабміну; 7,0% респондентів не визначилися з відповіддю на дане запитання.

Щодо діяльності судів в Україні були отримані наступні дані відповідно: 4,0%; 32,9%; 46,0%; 17,1%; Збройних Сил України - 15,9%; 44,4%; 20,9%; 18,7%; Служби безпеки України - 14,3%; 36,2%; 26,8%; 22,7%; міліції - 7,1%; 35,6%; 42,5%; 14,7%; органів прокуратури - 5,9%; 29,6%; 43,6%; 20,9%; обласних державних адміністрацій - 7,9%; 45,1%; 27,3%; 19,7%; районних держадміністрацій - 8,4%; 45,5%; 27,6%; 18,6% опитаних.

Соціологи зазначають, що перший раз рейтинг Ющенка порівнявся з тим, який був у його попередника Леоніда Кучми в останні роки перебування на цій посаді.

Порівнюючи діяльність Ющенка і Кучми на посаді Президента України, респонденти частіше відповідали, що з обов'язками Президента краще справлявся Кучма – так вважають 24,5% опитаних, для 21,4% кращим президентом є Ющенко. У той же час більша половина опитаних не змогла виділити когось з них або затруднялися з відповіддю на дане запитання: 41,4% - не змогли віддати перевагу Кучмі або Ющенку, ще 12,6% респондентам було важко відповісти.

Під час вивчення думки громадян України про владу, політиків і ситуацію в країні було встановлено, що 63,7% респондентів вважають, що події в Україні взагалі розвиваються у неправильному напрямі і лише 10,1% мають протилежну думку. 26,2% не змогли визначитися щодо відповіді.

Фахівці зазначають, що такі показники є одними з найбільш песимістичних, які спостерігалися з квітня 2004 року. На початку 2008 року відбулося нетривале зростання соціального оптимізму (частина тих, хто вважав, що події розвиваються у правильному напрямі, виросла у лютому 2008 р. до 31%), проте уже в березні цей показник почав знижуватися, така тенденція продовжується і в червні.

Під час дослідження було опитано загалом 2001 респондента старше 18 років у всіх областях України, Києві і АР Крим за вибіркою, що презентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без урахування ефекту дизайну) не перевищує 2,3% з вірогідністю 0,95.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.