Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У дусі Ліги Націй. ОБСЄ не вважає геноцидом свідоме винищення мільйонів українців

Подія дня 10451 перегляд

Опубліковано - 3.07.2008 13:13 | Всі новини | Версія для друку

У дусі Ліги Націй. ОБСЄ не вважає геноцидом свідоме винищення мільйонів українців
У дусі Ліги Націй. ОБСЄ не вважає геноцидом свідоме винищення мільйонів українців
Сьогодні ОБСЄ ухвалила резолюцію щодо Голодомору в Україні. Про геноцид - жодного слова, напевно, аби не дратувати Росію. У Європі таке вже було - за часів нацистської Німеччини.

У резолюції Парламентської Асамблеї Організації з безпеки й співробітництва в Європі сказано, що організація «віддає данину пам'яті безневинним життям мільйонів українців, загиблих під час Голодомору 1932-1933 років внаслідок масового голоду, викликаного жорсткими навмисними діями й політикою тоталітарного сталінського режиму».

Парламентська Асамблея ОБСЄ також підтримує ініціативу України щодо «розкриття всієї правди цієї трагедії українського народу, зокрема, шляхом проведення просвітницької роботи про Голодомор на міжнародному й національних рівнях».

Резолюцію ухвалили, незважаючи на заперечення представників Росії та Казахстану.

Під час Голодомору в 1932-1933 роках в Україні, за різними підрахунками, загинули від 7 до 10 мільйонів людей.

Від “Аратти”: історія Європи вже знає подібні приклади, коли у 30-ті роки минулого століття лідери «великих» європейських країн сдавали малих сусідів, аби не дратувати агресивних Гітлера і Сталіна. І саме це плазування перед зухвалістю агресорів й стало справжньою причиною Другой Світової війни, яка коштувала не політиканам, а людству десятки мільйонів життів. Невже європейські політикани нічому не навчилися?

Із іншого боку, у нас, українців, виникає закономірне питання: якщо Голодомор, вчинений Сталінською клікою і старанно виконаний Лазарем Кагановичем із товаришами не геноцид, то чому геноцидом визнано Холокост? І в чому різниця між сталінськими та гітлерівськими концтаборами? В них, якщо це досі не відомо європейцям, було закатовано мільйони українців. Проте, не відомо, щоб нацисти винищили голодом мільйони іудеїв.

Відтак, виникає закономірне питання саме до «законодавців європейської демократії»: чим розтріляний чи закатований йудей кращий за українця, німця чи поляка?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.