Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Затулін думає, що російський флот стоятиме в Україні довічно й без договорів

Політика 4474 перегляди

Опубліковано - 6.07.2008 22:50 | Всі новини | Версія для друку

Затулін думає, що російський флот стоятиме в Україні довічно й без договорів
Затулін думає, що російський флот стоятиме в Україні довічно й без договорів
Розрив Договору про дружбу й співробітництво між Україною й Росією не спричинить виведення Чорноморського флоту РФ із Криму.

Про це заявив перший заступник голови комітету Держдуми РФ по справах СНД і зв'язкам зі співвітчизниками Костянтин Затулін на прес-конференції в Одесі.

За словами Затуліна, якщо Україна не піде назустріч у проблемних питаннях між країнами й не прислухається до Росії, напередодні 1 жовтня 2008 року Москва може попередити Україну про вихід з так званого Великого договору.

Однак, відзначив Затулін, це не означає, що можливий вихід Росії з Договору про дружбу й співробітництво у квітні 2009 року спричинить розрив договору про базування на території України Чорноморського флоту РФ, що діє до 2017 року.

Більше того, підкреслив він, якщо Україна буде наполягати на тому, що без Договору про дружбу й співробітництво не може існувати договір про базування ЧФ і розірве цей договір в однобічному порядку, Росія може все одно залишити флот у Криму. "Ми можемо не захотіти погодитися з таким трактуванням договору", - сказав Затулін.

Він також повідомив, що частина українських депутатів покинули спільне засідання українських і російських парламентаріїв, що проходило в Одесі.

За його словами, у неділю зранку, не попрощавшись, частина українських депутатів, в основному тих, що входять до складу правлячих партій, покинули Одесу, не підписавши два важливих звернення, які були підготовлені напередодні в ході засідань.

Зокрема, відзначив Затулін, не було підписане звернення до президентів України й Росії про остаточне скасування так званих "чорних списків" нев'їзних осіб.

Крім того, ряд українських депутатів не підписали звернення щодо закінчення дії Договору про дружбу й співробітництво у квітні 2009 року й необхідних дій Києва й Москви по його продовженню.

Затулін відзначив, що такі дії українських депутатів наражають на небезпеку Великий договір.

За його словами, звернення підписала в повному складі російська делегація й частина українських депутатів. Затулін стверджує, що українці, які виїхали, у телефонних розмовах вибачалися й обіцяли підписати документи у вівторок, однак він висловив сумнів, що це відбудеться.

Від “Аратти”: те, що Росії немає куди виводити свій ЧФ із Севастополя - вже давно не є новиною. Як і загальновідомо, що у розумінні російських керівників, міжнародне право - це виключно їхнє право на все і тотальне безправ'я інших.

Втім, не важко здогадатися, й чому частина нардепів покинула зустріч із російськими колегами - адже не важко уявити в якій тональності і навколо чого йшла мова. І чи була дискусія взагалі?

Ми чомусь маємо думку, що важкувати щось довести тому, хто не вміє слухати. А те, що у Москві не вміють не тільки слухати, але й бачити реальний світ - теж загальновідомо.

Проте, ми розуміємо також, що усі ці шоу-витребеньки будуть тривати доти, доки Україна не стане сильнішою, у військовому відношенні - зокрема.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.