Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У скандалі Зідан-Матерацці поставлено крапку

Спорт 12217 переглядів

Опубліковано - 20.07.2006 23:21 | Всі новини | Версія для друку

У скандалі Зідан-Матерацці поставлено крапку
У скандалі Зідан-Матерацці поставлено крапку
У четвер, 20 липня, дисциплінарний комітет Міжнародної федерації футболу (FIFA) на своєму засіданні в Цюріху ухвалив рішення щодо інциденту між півзахисником збірної Франції Зінедіном Зіданом і захисником збірної Італії Марко Матерацці, що стався під час фінального матчу чемпіонату світу в Німеччині 9 липня.

В другому додатковому таймі двобою Італія-Франція капітан "триколірних" і італійський захисник обмінялися декількома фразами, після чого Зідан вдарив Матерацці в груди головою і був вилучений з поля.

Зідана дискваліфікували на три гри - це покарання можна вважати символічним, оскільки футболіст вже оголосив про закінчення кар’єри. Крім того, француз оштрафований на сім з половиною тисяч швейцарських франків (шість тисяч доларів).

Через те, що француз завершив кар’єру футболіста, він буде відбувати покарання на громадських роботах.

"Зінедін Зідан погодився провести 3 дні на громадських роботах, - йдеться в заяві FІFА. - Зідан прийняв рішення закінчити кар’єру, тому напротязі 3-х днів він буде працювати з дітьми і підлітками. Також, обидва футболісти попросили пробачення у FІFА за непрофесійну поведінку і сказали, що шкодують про те, що сталося,".

Матерацці, що, за словами Зідана, спровокував його, грубо образивши матір і сестру, покараний менш жорстко: він пропустить два найближчих матчі в складі національної збірної і заплатить п’ять тисяч швейцарських франків (чотири тисячі доларів).

Поки FІFА проводила розслідування, багато вболівальників збірної Франції вимагали переграти фінальний матч. Вони посилалися на те, що арбітр зустрічі Орасіо Елізондо (Аргентина) не бачив моменту порушення і вилучив Зідана, порадившись зі своїм помічником, що, припускають, використовував зображення на табло мюнхенського Олімпійського стадіону.

З іншого боку, президент FIFА Зепп Блаттер назвав вчинок Зідана негідним і заявляв, що француз може бути позбавлений "Золотого м’яча" - призу кращому гравцю чемпіонату світу. У підсумку збірна Італії і Зідан зберегли свої трофеї.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Спорт»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.