Аратта - На головну

13 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія готується застосувати газову зброю проти України

Газоват 6124 перегляди

Опубліковано - 21.07.2008 10:37 | Всі новини | Версія для друку

Росія готується застосувати газову зброю проти України
Росія готується застосувати газову зброю проти України
Газпром вимагає від НАК Нафтогаз України припинити відбір російського газу понад обсяги, передбачених контрактами.

Як повідомляється, Київ накопичував додаткові обсяги палива, щоб наступного року, у випадку якщо Газпром реалізує свою погрозу підняти ціну з $179,5 до $400 за тисячу кубометрів, платити за газ менше.

14 липня Газпром направив НАК Нафтогаз України факсограмму з вимогою знизити обсяги відбору газу на території України до рівня, передбаченого контрактом з RosUkrEnergo AG (трейдер Газпрому в Україні).

За повідомленням поінформованих джерел, за перший тиждень липня на території України осіло більше 1 млрд кубометрів наднормативного газу.

При цьому Нафтогаз не погоджує в повному обсязі заявки RosUkrEnergo на транзит у країни Західної Європи. У зв'язку із цим Газпром вимагає у Нафтогазу терміново оформити акти приймання газу за червень і підписати технічну угоду на 2008 рік.

У комітеті Верховної ради з ПЕК вважають, що Україна в такий спосіб відреагувала на підготовку Газпрому до підвищення ціни й можливого протистояння - російська монополія вже почала накопичувати додаткові ресурси в європейських підземних сховищах газу.

Раніше Нафтогаз заявляв, що Україна в 2008 році отримає весь прописаний у документах обсяг газу в розмірі 55 млрд кубометрів, що на 5 млрд більше необхідного.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.