Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Рада Безпеки ООН однозначно за територіальну цілісність Грузії

Новини Сакартвело 8204 перегляди

Опубліковано - 22.07.2008 17:19 | Всі новини | Версія для друку

Рада Безпеки ООН однозначно за територіальну цілісність Грузії
Рада Безпеки ООН однозначно за територіальну цілісність Грузії
Минулої ночі відбулося засідання Ради безпеки ООН, на якому були розглянуті факти порушення Росією повітряного простору Грузії і ситуація навколо конфліктних регіонів.

Як повідомив журналістам постійний представник Грузії в ООН Іраклій Аласанія, "члени Ради безпеки однозначно підтримали територіальну цілісність Грузії і її суверенітет, засудили військову агресію, яка останнім часом була здійснена проти Грузії".

За його словами, РБ ООН також стривожена ситуацією, що склалася навколо конфліктних регіонів Грузії. Аласанія підкреслив: "Вкрай важливо, що зустріч ясно продемонструвала членам Радбезу і міжнародній громадськості - кроки Росії тільки напружують обстановку".

Грузинський постпред також відзначив, що на засіданні Радбезу ООН було обговорено питання проведення Росією військових навчань на кордоні з Грузією. За даними телекомпанії "Руставі-2", члени Радбезу закликали Росію утриматися від провокаційних дій, а посли США і Франції в ООН висловили заклопотаність з приводу порушення Росією повітряного простору Грузії і введення до Абхазії залізничних військ Міністерства оборони РФ.

У свою чергу, постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін прокоментував засідання РБ ООН таким чином: "Деякі країни не змогли подолати прогрузинської схильності".

Разом з тим Рада безпеки ООН не прийняла єдиного документа з даного питання.

Як повідомлялося раніше, грузинська сторона звернулася до Радбезу ООН у зв’язку з інцидентом 8 липня 2008 р., коли військові літаки РФ пролетіли над зоною грузино-осетинського конфлікту. Тбілісі розцінив цей факт як військову агресію з боку РФ.

Це вже друге позачергове засідання Ради безпеки за ініціативою Грузії за останні два місяці. 29 травня РБ ООН розглянула на прохання Грузії питання про збитий 20 квітня 2008 р. над Абхазією безпілотний літак, також не прийнявши ніяких документів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Новини Сакартвело»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.