Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Суд не поспішає із вердиктом на апеляцію Ющенка щодо виборів

Правосуддя 7709 переглядів

Опубліковано - 21.10.2008 13:58 | Всі новини | Версія для друку

Суд не поспішає із вердиктом на апеляцію Ющенка щодо виборів
Суд не поспішає із вердиктом на апеляцію Ющенка щодо виборів
Судді обіцяють вирішити суперечку у п'ятницю.

Київський апеляційний адміністративний суд сьогодні переніс на 24 жовтня на 14.00 розгляд апеляції Секретаріату Президента на рішення Окружного адміністративного суду, який за позовом БЮТ припинив виконання указу Президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради 6-го скликання і призначення дострокових парламентських виборів.

Таким чином, колегія суддів задовольнила клопотання представників БЮТ в суді, які просили витребувати ухвалу Центрального адміністративного суду Києва про відміну рішення Окружного адмінсуду в частині забезпечення розгляду справи по суті.

Як наголошується в ухвалі Київського апеляційного адмінсуду, перенесення судового засідання обумовлене необхідністю виправити матеріали ухвали Центрального адміністративного суду і з’ясувати безпосередньо саму діяльність і роботу Центрального адміністративного суду, оскільки, зокрема, Київський апеляційний адмінсуд на свій запит одержав відповідь від Державної судової адміністрації, в якій наголошується, що до неї інформація про створення такого суду не поступала. Крім того, судова адміністрація не проводила заходів для забезпечення функціонування Центрального адміністративного суду Києва.

Нагадаємо, 10 жовтня Окружний адміністративний суд Києва за позовом БЮТ припинив дію Указу Президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових виборів. Суд заборонив Центральній виборчій комісії проводити будь-які засідання, пов’язані з організацією позачергових виборів.

У свою чергу, Секретаріат Президента оскаржив рішення Окружного адмінсуду в Апеляційному адміністративному суді столиці. Секретаріат Президента просить суд відмінити ухвалу, оскільки суд першої інстанції не мав права виносити подібні ухвали, тим більше для забезпечення позову зупиняти виборчий процес.

Тим часом, 17 жовтня керівник Служби з представництва в судах України інтересів Президента Руслан Кирилюк повідомив, що новостворений Центральний окружний адміністративний суд відмінив 17 жовтня ухвалу Окружного адмінсуду Києва, яким було припинено дію Указу Президента про дострокове припинення повноважень ВР і призначення позачергових виборів.

Сьогодні набув чинності Указ Президента про призупинення дії спірного Указу про вибори.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Люди, які ніколи не оглядалися на предків, не дбатимуть про нащадків”
Едмунд Берк

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.