Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Війна у Грузії. Росія знову нарощує військовий контингент

Новини Сакартвело 9343 перегляди

Опубліковано - 23.10.2008 17:16 | Всі новини | Версія для друку

Війна у Грузії. Росія знову нарощує військовий контингент
Війна у Грузії. Росія знову нарощує військовий контингент
Грузія стурбована значним збільшенням числа російських військових і важкої техніки на території Ахалгорського району, а також провокаціями проти грузинської поліції, які мали місце останнім часом.

Про це заявив сьогодні на брифінгу керівник інформаційно-аналітичного департаменту МВС Грузії Шота Утіашвілі.

«Впродовж останнього тижня приблизно на дві тисячі зросла кількість російських військових в Південній Осетії. Протягом останнього періоду вони увійшли і розмістилися на території села Джава. Два дні тому близько 40 одиниць важкої техніки з Цхинвалі перебазувалися в Ахалгорський район. Техніку супроводжували декілька десятків чоловік і чотири бойові літаки», - заявив Утіашвілі.

"Відповідно, ми вважаємо, що загальне число російських військових на території колишньої Південної Осетії виросло до семи тисяч чоловік, що викликає нашу стурбованість", - відзначив Утіашвілі.

"Врдночас, як відомо, за останні дні відбулося декілька явно провокаційних актів, зокрема підрив автомобіля грузинських поліцейських, також спроба підриву грузинського поліцейського посту. Все це дає нам підстави припускати, що Росія планує подальшу ескалацію ситуації в регіоні", - додав він.

У Міністерстві оборони РФ, як власне, і в російському МЗС, твердження грузинської сторони про нарощування російського військового угрупування в Південній Осетії назвали брехнею.

"Це чергова інформаційна провокація, вигадана грузинськими ідеологами-пропагандистами з метою підтримки напруженості в регіоні", - сказав в.о. начальника управління прес-служби і інформації Міноборони РФ полковник Олександр Дробишевський.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров також спростував твердження про збільшення російського контингенту до 7 тисяч чоловік. "Важко коментувати заяви офіційних грузинських представників, тому що в них дуже мало правди. На жаль, цей метод вкидання в інформаційне поле брехливих відомостей застосовується останнім часом регулярно", - заявив Лавров на прес-конференції в Москві.

Він нагадав, що "Росія відповідно до договорів про дружбу, співпрацю і взаємну допомогу з Південною Осетією і Абхазією вже оголосила про те, що на території цих республік будуть дислоковані військові контингенти приблизно по 3700 чоловік в кожному випадку".

"Ця інформація відкрита, вона була доступна всім і вся із самого початку. Які-небудь домисли навколо цих цифр залишаються на совісті тих, хто їх висловлює", - підкреслив міністр.

За матеріалами інформагенцій Грузії та РФ
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Новини Сакартвело»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.