Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Альтруїзм робить людину сексуально привабливішою

Він і Вона 14012 переглядів

Опубліковано - 28.10.2008 23:56 | Всі новини | Версія для друку

Альтруїзм робить людину сексуально привабливішою
Альтруїзм робить людину сексуально привабливішою
Учені з Університету Ноттінгема (Великобританія) дійшли висновку, що альтруїзм, тобто самовідданості по відношенню до інших, робить людину привабливішою для протилежної статі.

Тім Філліпс (Tim Phillips) і його колеги провели три дослідження, в яких брали участь понад 1000 чоловік. Виявилося, що жінки цінують в партнерові альтруїзм вище за решту інших чеснот.

«Згідно еволюційної теорії, окремі особини повинні конкурувати одна з одною, але в природі ми бачимо немало прикладів безкорисливої поведінки. Якщо говорить про людей, то часто вони готові піддавати себе серйозному ризику, щоб без будь-якого зиску допомогти незнайомцям», - говорить Тім Філліпс.

Учасників досліджень розпитували про якості, які вони цінують в представниках протилежної статі, зокрема про відношення до безкорисливих вчинків, - таких як безкоштовне донорство крові або волонтерська робота. У всіх трьох дослідженнях жінки дуже високо оцінили здібність до безкорисливих вчинків.

Чоловіки при виборі партнерки теж звертають увагу на безкорисливість і самовідданість. Чоловіків і жінок з 117 пар попросили оцінити, наскільки вони цінують самовідданість в партнерові, а також, як часто вони самі поводяться безкорисливо і самовіддано. Виявилось, що в парах, де один партнер вважає альтруїстичну поведінку важливою, інший партнер частіше демонструє таку поведінку. Можна припустити, що альтруїзм справді може бути важливим чинником при виборі партнера, як у чоловіків, так і у жінок.

«Багато років біологи і психологи вважали, що альтруїстична поведінка по відношенню до чужих людей пов'язана з тим, що людина розраховує на таку ж поведінку і по відношенню до себе, тобто це варіант відносин «рука руку миє». Я упевнений, що причина альтруїзму зовсім не в цьому. Розвиток людського мозку зробило виховання дітей дуже складним процесом, тому для наших пращурів було важливо вибрати партнера, здатного стати добрим і відданим батьком. Прояви самовідданості краще всього вказують на цю здатність, тому гени, пов'язані з альтруїзмом, могли зберігатися в процесі еволюційного відбору. Статевий відбір зіграв найважливішу роль в еволюції людини» - пояснює Філліпс.

За матеріалами “British Journal of Psychology”.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Він і Вона»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Світ відповідав розмірам людини,
І людина була мірилом всіх речей”

Михайло Волошин

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.