Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Зерно нового врожаю є високої якості

Економіка 10291 перегляд

Опубліковано - 2.08.2006 19:03 | Всі новини | Версія для друку

Зерно нового врожаю є високої якості
Зерно нового врожаю є високої якості
Про це повідомив у своєму виступі в Верховній Раді виконуючий обов’язки міністра аграрної політики Олександр Баранівський.

“Якщо брати якісні показники, в минулому році було 46% продовольчої пшениці, решта – фуражна. В цьому році 73% пшениці – продовольча, яка має 11,4% білка”, - відзначив він. При цьому він нагадав, що в цьому році прогнозується зібрати не менше 15 млн. тон. “Зерно якісне. Це намагання зернотрейдерів збити ціну”, - каже Баранівський.

Крім того Баранівський підкреслив, що в цьому році впроваджена оцінка зерна не по клійковині, а по білку, як це робиться в усьому світі. Він відзначив, що внаслідок різних оцінок якості у нас і в інших країнах зернотрейдери, купляючи зерно по клійковині 4, 5 класу і навіть непродовольче, продавли його за кордон як 3 або навіть 4 класу по білку. Зернотрейдери “мали на цьому зиск, відповідно, страждали аграрії. В цьому році ми цю диспропорцію поправили”, - сказав Баранівський.

За його словами, недобір зерна в цьому році в світі створив непогану ціну на зерно, на теперішній час пшениця 3 класу в господарствах на токах коштує 700-710 гривень за тону, а в портах Одеси – 790 гривень за тону. “Ми вважаємо, що це достатньо прийнятна ціна для аграріїв”, - відзначив він.

Міністерство аграрної політики прогнозує урожай зерна в 2006 році близбко 40 млн. тон. В 2005 році урожай зерна склав 38 млн. тон (з них 20,3 млн. тон – продовольче зерно), в 2004 році – 41,8 млн. тон.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.