Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хто буде відшкодовувати Україні збитки, Росія?

Довкілля 7457 переглядів

Опубліковано - 19.11.2008 14:50 | Всі новини | Версія для друку

Хто буде відшкодовувати Україні збитки, Росія?
Хто буде відшкодовувати Україні збитки, Росія?
Загальний розмір збитків, завданих розливом нафти у Керченській протоці в листопаді 2007 р., склав 22,5-28,6 млн дол.

Про це йдеться в оцінці потреб України в післяаварійний період у Керченській протоці внаслідок розливу нафти у листопаді 2007 р., підготовленого Європейською комісією спільно з програмою ООН з навколишнього середовища.

Як зазначив директор UNEP - Європа Кристоф Був'є, значна частина витрат України стосувалася безпосередньо усунення наслідків аварій, прибирання і очищення територій. Ця робота значною частиною була зроблена і зараз залишилася необхідність очистити дно та прибережну територію.

Водночас він наголосив, що найбільший комплекс витрат стосується втрат прибутків основних галузей економіки в АРК, а це туризм та рибальство.

Був'є відзначив, що при підрахунку збитків використовувався дуже консервативний і науково обґрунтований підхід. "За результатами аварії, що сталася, за нашою інформацією, ці втрати склали від 25,5 до 28,6 млн дол.", - сказав він.

Від “Аратти”: як неодноразово писалося, головною причиною катастрофи у Керченській протоці стало нехтування капітанами російських суден правил безпеки судноплавства.

Тепер постає логічне питання: хто відшкодовуватиме УКраїні завданих збитків? А головне, чому українські платники податків мають сплачувати нехлюйство іноземних моряків?

Чому Президент Ющенко, який, як відомо, не страждає на комплекс меншуватості, не порушить питання відшкодування збитків нашій державі перед Президентом Медвєдєвим?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.