Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Християнські церкви закликають вшанувати жертв Голодомору

Народний Вісник 9324 перегляди

Опубліковано - 22.11.2008 02:40 | Всі новини | Версія для друку

Християнські церкви закликають вшанувати жертв Голодомору
Християнські церкви закликають вшанувати жертв Голодомору
Керівники християнських церков України закликають всіх мирян, незалежно від віросповідання, вшанувати пам’ять жертв Голодомору.

Про це йдеться у поширеному сьогодні зверненні, підписаному Предстоятелем УПЦ Київського Патріархату ФІЛАРЕТОМ, главою Української Греко-Католицької Церкви ЛЮБОМИРОМ (ГУЗАРОМ), заступником голови конференції єпископів Римсько-католицької церкви в Україні Маркіяном ТРОФИМ`ЯКОМ, головою Всеукраїнського Союзу об`єднань євангельських християн-баптистів В’ячеславом НЕСТЕРУКОМ, старшим єпископом Всеукраїнського союзу церков християн віри євангельської-п`ятидесятників Михайлом ПАНОЧКОМ, старшим єпископом Української Християнської євангельської церкви Леонідом ПАДУБОМ, а також єпископом Української Лютеранської церкви В`ячеславом ГОРПИНЧУКОМ.

“В День пам’яті жертв Голодомору ми закликаємо всіх взяти участь у заходах вшанування пам’яті померлих, у відповідності до своєї релігійної традиції згадати про всіх замучених голодом. Ми закликаємо кожного засвітити цього дня свічку пам’яті – знак нашої скорботи і світло нашої надії на краще майбутнє. Нехай у ці скорботні дні піднесеться наша щира молитва до Бога про збереження нашого народу від подібних лихоліть у майбутньому”, - йдеться у зверненні.

Керівники християнських церков вважають, що у 1932-1933 роках голод був організований штучно, за наказами державної влади, з метою не тільки провести колективізацію, але й зламати опір селянства – ідеологічний та національний.

“У селян не тільки забирали зерно, але й всі продукти харчування. Що не могли забрати – нищили на місці. Охоплені голодом українські області оточили військами, голодних селян-втікачів виганяли з міст і повертали в села – помирати. Причина таких дій – в ідеології, яку сповідувала радянська держава, спрямованій на винищення цілих класів і верств суспільства”, - вважають керівники церков.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Народний Вісник»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.