Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Львівських “зайців” прирівняли до убивці Степана Бандери

Регіональні новини Регіон: Львівська область 8763 перегляди

Опубліковано - 2.12.2008 13:28 | Всі новини | Версія для друку

Богдан Сташинський 1962 р. на суді в Німеччині визнав себе винним у кількох вбивствах за наказом КҐБ
Богдан Сташинський 1962 р. на суді в Німеччині визнав себе винним у кількох вбивствах за наказом КҐБ
Керівництво громадського транспорту у Львові запровадило незвичайну кампанію боротьби з несплатою за проїзд у тролейбусах і трамваях.

У місті розпосюджуються листівки, де тих, хто не купує квитків, порівнюють з агентом КГБ повоєнних часів Богданом Сташинським, відомим тим, що він убив Степана Бандеру. Деякі львів'яни збентежені таких використанням суперечливої історичної постаті.

Ініціаторів незвичайної кампанії боротьби з зайцями у Львові привабив, підтверджений істориками факт, що радянські спецслужби завербували Богдана Сташинського після того, як він був затриманий в електричці, бо їхав без квитка.

75 тисяч листівок із закликом не бути схожими на вбивцю Степана Бандери і платити за проїзд спочатку роздали у самих трамваях і тролейбусах.

Ще 50 тисяч штук розповсюдили поштовими скриньками львів’ян. Текст листівки такий:

«У 59-му році було вбито провідника ОУН Степана Бандеру. Як з’ясувалося згодом, вбивцею виявився агент КДБ Богдан Сташинський. КДБ завербувало його у райвідділ міліції, куди він потрапив за неоплату проїзду у громадському транспорті. Великий злочин починається із дрібного правопорушення!».

Ідея таких листівок належить директорові комунального підприємства «Львівелектротранс» Андрію Федоренку. Згадка імені Степана Бандери, він сподівається, вплине на свідомість львів’ян.

«Мешканці Львова є патріотами, каже Андрій Федоренко. І додає: «Якщо вони хочуть зберегти функціональність львівського електротранспорту, то мають усвідомлювати, що несплата за проїзд підриває економіку міста».

Богда́н Микола́йович Сташи́нський (шпигунське ім'я: Йозеф Леман *4 листопада 1931, Борщовичі) — агент КДБ, вбивця Степана Бандери та Льва Ребета. Після скоєння вбивств був нагороджений орденом Бойового Червоного Прапора, але через певні особисті обставини втік на Захід, де розкаявся у своїх злочинах. Після гучного процесу у ФРН був засуджений до 8 років позбавлення волі за вбивства. Подальша доля невідома.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.