Аратта - На головну

19 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Цінова війна. Космос знову зібрася обчистити кишені киян

Добробут Регіон: м.Київ 6109 переглядів

Опубліковано - 4.12.2008 17:52 | Всі новини | Версія для друку

Цінова війна. Космос знову зібрася обчистити кишені киян
Цінова війна. Космос знову зібрася обчистити кишені киян
Якщо аферу проштовхнуть, то мешканці хрущовок будуть винні космольончикам 163,2 грн, а гостинка коштуватиме 192 грн. на місяць. Більш за все мерії не подобається один будинок на Жилянській, мешканці якого платитимуть найбільше.

Наступного вівторка, 9 грудня, в Києві планують провести громадські слухання з питання нових тарифів на квартплату. На сьогодні мерія розробила тарифи, згідно з якими квартплата мінімально зросте в 1,5 рази, максимально – в 5,1 раза.

Про це повдомив журналістів начальник Головного управління цінової політики Василь Яструбинський.

Коментуючи інформацію для киян, розміщену на сайті Київської міської державної адміністрації щодо запропонованих для введення в місті нових тарифів, він зазначив: «Цифри не остаточні. Вони обнародувані для обговорення. У вівторок 9-го грудня проведуть громадські слухання з цього питання». Чиновник пояснив, що квартплата обчислюється за складною формулою.

«Є 26 показників, приміром, стан будинку, розмір прибудинкової території і кількість послуг, що надаються. Залежно від цих даних обчислюється квартплата», — пояснив Яструбинський, додавши, що нововведення неминуче.

У мерії повідомили, що згідно з напрацьованою схемою, в окремих будинках плата за житло зросте на 50 коп, а в деяких - на 7,50 грн. (зараз усі платять однаково і середній тариф становить близько 1,3 грн. за 1 кв. м). У міськадміністрації розповіли, що найбільше заплатять жителі будинку №59 на вулиці Жилянській, там тариф складе 9,69 гривень.

Розрахунки за розміром квартплати, відповідно до нових тарифів по групах найтиповіших будинків Києва такі: мешканці «сталінки» платитимуть, виходячи з тарифу 2,49 грн. за кв.м. і їхня плата за місяць за середню двокімнатну квартиру (48 кв. метрів) складе 119,52 грн.; мешканці «хрущовки» за квартиру такої ж площі за місяць платитимуть 163,2 грн. з урахуванням тарифу 3,4 грн. за кв. м; у будинках спецпроекту – 314,4 грн., виходячи з тарифу 6,55 грн; КТУ –239,04 грн. при тарифі 4,98 грн; «гостинки» - 192 грн. при тарифі 4 грн.; будинків 464 серії – 190,56 грн. при тарифі 3,97 грн.; БПС – 179,04 при тарифі 3,73 грн.; «свічки» - 168 грн. при тарифі 3,5 грн; «чешки» - 166,08 грн. при тарифі 3,46 грн.; будинків дореволюційної споруди – 150,72 грн. при тарифі 3,14 грн. і АППС – 135,6 грн. при тарифі 2,82 грн. за 1 кв.м.

Як повідомлялося раніше, про нові тарифи на кварплату, розроблених Київською міською державною адміністрацією відповідно до постанови Кабінету міністрів №560 про диференційований розмір відповідної плати по кожному окремому житловому будинку, можна дізнатися на сайті міськадміністрації www.kmv.gov.ua у розділі «Ваш будинок» або на сайті www.municipal.kiev.ua.

Останнє підвищення цього тарифу відбулося в столиці з 1 грудня 2006 р. Розмір тарифу збільшився в столиці спочатку в 3,43 раза відповідно до рішень Київради і розпоряджень КМДА. Таким чином, плата за утримання будинкової території була збільшена в середньому з 50 коп. за 1 кв. м загальної площі до близько 2 грн. Проте на вимогу киян і за підтримки БЮТ депутатів, “Нашої України” та Блоку Віталія Кличка в Київраді тариф був знижений, і підвищення склало 1,9 раза.

У той же час у мерії заявили, що розмір цієї плати буде змінений з часом, оскільки є постанова Кабміну про встановлення квартплати для кожного будинку окремо, враховуючи його технічний стан, рік зведення, поверховість тощо. Відповідно до цього документа, столична влада збиралася відкоригувати розмір квартплати з урахуванням особливостей кожного житлового будинку до 1 травня 2007 р.
У лютому 2008 р. Головне управління з питань цінової політики повідомило, що завершило розрахунки для введення таких диференційованих тарифів. Начальник Головного управління з питань цінової політики столичної міськадміністрації Василь Яструбинський повідомив тоді, що згідно з пропозицією управління, нові тарифи будуть застосовані для сплати за площу квартири, яка перевищує встановлені нормативи на одну людину (чинний Житловий кодекс передбачає норму житла на одну людину – 20 кв. м загальної площі плюс 10 кв. м на всю сім`ю).

Від “Аратти”: Як бачимо, слова у столичній мерії швидко забуваються, а чиновницькі апетити не мають меж.

З одного боку говориться, що застарілий житловий фонд у вигляді "сталінок" та "хрущовок" фактично не придатний до проживання та потребує реконструкції, з іншого, за те, що громадянин вимушено мешкає у цьому непридатному, за визначенням влади, помешканні, йому щомісячно потрібно платити владі майже 200 грн. За умовні послуги, які й послугами язик не повертається назвати.

Як показало життя, єдиний киянин, який добре живе після обрання мера - це виключно сам мільярдер Черновецький і, можливо, купка наближених до нього клептоманів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.