Аратта - На головну

19 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


БЮТ вимагає припинити тарифний бенкет за рахунок киян

Добробут Регіон: м.Київ 5770 переглядів

Опубліковано - 4.12.2008 22:17 | Всі новини | Версія для друку

Безкоштовний “сир” від Черновецького
Безкоштовний “сир” від Черновецького
Депутати Блоку Юлії Тимошенко в Київській міській раді вимагають від міського голови Л.Черновецького припинити тарифний бенкет можновладців коштом простих киян. Саме так БЮТ оцінює бажання команди мера підвищити в 1,5 – 5,1 разів вартість житлово-комунальних послуг для населення.

Про це повідомила прес-служба депутатської фракції Блоку Юлії Тимошенко в Київській міській раді.

Блок Юлії Тимошенко нагадує, що згідно з інформацією Національної комісії з регулювання електроенергетики України та Міністерства з питань житлово-комунального господарства України, нині чинні в місті Києві тарифи на послуги ЖКГ для населення на 52-67% відшкодовують собівартість відповідних послуг. Таким чином, економічного обґрунтування підвищення їхньої вартості у три, чотири чи п’ять разів не існує.

„Таким абсолютно економічно необґрунтованим подорожчанням квартплати для киян – одним у півтора рази, іншим більш ніж у 5, – команда чинного мера поглиблює соціальне розшарування мешканців столиці", - вважають депутати Блоку Юлії Тимошенко.

У БЮТ переконані, що оприлюднену Л.Черновецьким на веб-порталі Київської міської влади загальну інформацію про будинки аж ніяк не можна назвати підставою для нових тарифів за квартплату, які вводяться КМДА начебто на виконання постанови Кабінету Міністрів №560 про диференційований розмір відповідної плати щодо кожного окремо взятого житлового будинку.

„Повірити в те, що 5-разове подорожчання послуг ЖКГ потрібне для того, щоб у киян у під’їздах нарешті з’явилися вкручені за міський, а не власний, кошт лампочки та вимиті ЖЕКами східці, неможливо. Навіть у тих будинках, які й сьогодні справно платять за комуналку, цього немає", - кажуть у Блоці Юлії Тимошенко.

БЮТ попереджає Л.Черновецького, що підвищення квартплати для населення у 1,5 – 5,1 разів стане порушенням вимог Закону України "Про житлово-комунальні послуги". Зокрема, щодо затвердження цін/тарифів на житлово-комунальні послуги в розмірі економічно обґрунтованих витрат на їхнє виробництво (ч.3, ст.31) та надання споживачам інформації про структуру цін/тарифів (п.2, ч.1, ст.20).

Останнє підвищення квартплати відбулося у столиці 1 грудня 2006 р. Тоді КМДА збільшила розмір тарифу спочатку в 3,43 рази. Проте на вимогу киян та депутатів фракцій БЮТ, “Нашої України" та Блоку Віталія Кличка в Київраді тариф був знижений – до зростання в 1,9 разів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.