Аратта - На головну

11 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Трагедія в Євпаторії. Кількість загиблих зросла до 24 осіб

Надзвичайна подія 6721 перегляд

Опубліковано - 26.12.2008 01:37 | Всі новини | Версія для друку

Трагедія в Євпаторії. Кількість загиблих зросла до 24 осіб
Трагедія в Євпаторії. Кількість загиблих зросла до 24 осіб
Рятувальники знайшли ще два тіла під завалами будинку в Євпаторії.

Про це повідомила прес-служба Головного управління МНС у Криму в четвер ввечері, 25 грудня.

Таким чином, загальна кількість загиблих у результаті вибуху в житловому будинку досягла 24 осіб.

Раніше глава Міністерства з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра в ефірі 5 каналу в четвер ввечері повідомив, що в результаті вибуху будинку в Євпаторії загинули двадцять дві людини.

Шандра нагадав, що в будинку прописано 62 людини. За його словами встановлено місцеперебування 48 людей.

Крім того, Шандра зазначив, що спеціально створена комісія визнала непридатними для проживання 1, 3 під’їзди. "Про 4, 5 під’їзди висновок буде зроблений завтра.... Візуально... люди там можуть жити, але потрібний висновок комісії", - додав він.

Міністр висловив надію, що в ніч на п’ятницю роботи по розчищенню завалів будуть завершені, додавши, що такі темпи пов’язані з тим, що завали розчищаються акуратно, вручну.

За словами міністра, українських фахівців достатньо для розбору завалів на місці трагедії. Глава МНС зазначив, що на місці трагедії працюють більше 500 людей, зокрема більше 300 рятувальників МНС, а також військові і працівники УМВД. Групи працюють по 2 години, змінюючи один одного, чим забезпечується висока ефективність.

У четверг на місті трагедії побували керівники держави. Президент України Віктор Ющенко запевнив, що до 31 грудня 2008 року всі постраждалі від вибуху в п`ятиповерховому житловому будинку в Євпаторії будуть забезпечені житлом. «Ми домовилися про те, що до Нового року всіх людей, які постраждали, буде переселено», - сказав Ющенко на брифінгу в Євпаторії.

Влада Євпаторії вже знайшла новий будинок, в якому за державний рахунок купуватимуть квартири для людей, які постраждали в результаті вибуху в житловому будинку на вулиці Некрасова, 67. Про це сьогодні повідомила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, спілкуючись з мешканцями зруйнованого будинку.

Тимошенко повідомила, що цей будинок розташований у центрі міста.

Вона наголосила: якщо постраждалі захочуть купити якесь інше житло, вони будуть абсолютно вільні у своєму виборі. «Нікого не заганятимуть у цей будинок силоміць», - сказала прем'єр.

Водночас Тимошенко уточнила, що за державний рахунок планується закупити квартири для постраждалих того ж метражу, в яких вони жили до руйнування житла.

Як повідомлялосяраніше, в Євпаторії 24 грудня близько 22:00 вибухнув багатоквартирний житловий будинок, розташований по вулиці Некрасова, 67. В результаті вибуху обрушилися перший і другий під’їзди з першого по п’ятий поверх. У зоні руйнування опинилося 35 квартир.

П’ятницю, 26 грудня, в Україні оголошено днем жалоби.

За матеріалами інформагенцій
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.