Аратта - На головну

13 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Щирі поздоровлення братам-українцям із Москви

Газоват 6286 переглядів

Опубліковано - 1.01.2009 14:01 | Всі новини | Версія для друку

Щирі поздоровлення братам-українцям із Москви
Щирі поздоровлення братам-українцям із Москви
Росія повністю припинила постачати газ Україні.

Про це заявило управління інформації "Газпрому".

За їхніми даними, постачання припинені 1 січня з 10.00 за московським часом. Раніше повідомлялося, що подача палива не зупинена, а тільки скорочена в чотири рази.

Раніше російске телебачення повідомило, що постачання російського газу в Европу збільшені. У управлінні інформації "Газпрому" заявили, що подача палива європейським споживачам здійснюється в об'ємі 300 мільйонів кубометрів в добу.

Російська сторона неодноразово висловлювала побоювання, що Україна може почати незаконний відбір газу, який проходить транзитом її територією. Офіційний Київ стверджував, що транзиту заважати не буде. Сьогодні вранці російське телебачення повідомило, що в трубопроводі, по якому російський газ поступає в Европу, зниження тиску не зафіксовано.

Як повідомлялося раніше, 1 січня 2009 року, в 10.00 за московським часом, закінчився термін контракту, за яким Росія, у особі РУЕ, продавала газ Україні. Переговори про укладення нової угоди поки не дали позитивних результатів. Російська сторона зажадала погашення боргів за спожите паливо та сплати пені. У Києві стверджують, що необхідні кошти вже виділені і перераховані, а щодо пені - то цю проблему вирішуватиме арбітраж. Проте в "Газпромі" заявили, що на рахунки компанії ці гроші поки не поступали, однак підтвердили, що РУЕ їх отримало.

У 2008 році Україна отримувала газ з Росії за ціною в 179,5 долара за тисячу кубометрів. На 2009 рік, як повідомлялося, "Газпром" пропонував республіці паливо по 250 доларів за тисячу кубометрів. У Києві цю цифру визнали завищеною.

Українські власті стверджують, що припинення постачань газу з Росії не позначиться на споживачах. За словами голови правління "Нафтогаза" Олега Дубини, в сховищах республіки накопичено достатньо газу, щоб цілий рік "протриматися в авральному режимі".

За матеріалами російських інформагенцій
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.