Аратта - На головну

10 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Європейські експерти вже працюють, а російського газу у трубі аж ніяк не додалося

Газоват 6036 переглядів

Опубліковано - 9.01.2009 20:14 | Всі новини | Версія для друку

Європейські експерти вже працюють, а російського газу у трубі аж ніяк не додалося
Європейські експерти вже працюють, а російського газу у трубі аж ніяк не додалося
Група експертів ЄС почала свою роботу на центральному диспетчерському управлінні "Укртрансгазу" в Києві, інші - виїжджають на кордони України.

Про це повідомив прес-секретар представництва Єврокомісії в Україні Давид Стулик.

Це означає, що всі умови, погоджені лідерами ЄС, Росії та України для негайного відновлення постачання газу з Росії до європейських споживачів, дотримано. Місія європейських експертів зможе в незалежному режимі виявити та порівняти дані газових надходжень до України з даними об'ємів газу, що надійде європейським споживачам.

Група європейських експертів, що включає в себе біля 20 чоловік, складається з експертів основних газових компаній та високопосадовців Європейського Союзу. Очолює групу Філіп Корнеліс, помічник Генерального Директора Директорату Європейської Комісії з питань транспорту та енергетики.

Експерти ЄК найближчим часом відправиться до східних кордонів України для моніторингу передачі газу з Росії до України на всіх основних входах газопроводу на межі.

Про це на прес-конференції заявив заступник глави правління НАК "Нафтогаз" Вадим Чупрун.

За його словами, українська сторона наполягатиме, щоб представники ЄК періодично приїжджали до України для моніторингу ситуації по транзиту газу з Росії до Європи.

Також Чупрун підкреслив, що представники ЄК не братимуть участь у вирішенні газового конфлікту між Росією і Україною.

Крім того, заступник глави правління НАК "Нафтогаз" підкреслив, що експерти РФ вільно допускатимуться на об'єкти, які будуть моніторитися представниками ЄК.

"Ми вважаємо, що на даний момент необхідне об"ективно розібратися в ситуації, яка склалася", - відзначив він.

"На даному етапі ми просимо наступне: чітко об"ективно подивитися, чи входить газ до України, скільки його повинне входити, і скільки виходити на кордонах", - заявив Чупрун.

У свою чергу, помічник генерального директора Генерального директорату по енергетиці і транспорту Філіп Корнеліс підкреслив, що делегація ЄК, яка сьогодні прибула до України, найближчим часом закінчить складати список експертів, які також будуть моніторити ситуацію, яка склалася при транзиті газу з Росії в країни ЄС.

За його словами, ця група налічуватиме коло 20 чоловік, включаючи представників України і РФ.

Сьогодні ж відбулася телефонна розмова голови уряду Росії Володимира Путіна з прем'єр-міністром головуючої в Європейському союзі Чехії Міреком Тополанеком, який також прибув до Києва.

Як повідомляє прес-служба глави уряду РФ, Тополанек проінформував Володимира Путіна про хід створення механізмів контролю за транзитом російського газу через територію України, призначеного для європейських споживачів, а також про свій візит до Києва.

Зі свого боку Путін підкреслив необхідність швидкого завершення роботи по формуванню міжнародної багатобічної моніторингової комісії, підписанню відповідного документа і прибуттю експертів на місця.

В під час бесіди Путін і Тополанек домовилися про робочий візит глави уряду Чехії до Москви 10 січня ц.р.

Наразі експерти ЄС не повідомляли про те, що їм вдалося зафіксувати наявність російського газу у ГТС України.

Як повідомлялося раніше, Москва вперто наполягає, що транзит газу у країни ЄС припинила Україна.

За матеріалами інформагенцій
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.