Аратта - На головну

10 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У СП назвали вартість стратегічного партнерства із Москвою

Газоват 6347 переглядів

Опубліковано - 12.01.2009 13:39 | Всі новини | Версія для друку

У СП назвали вартість стратегічного партнерства із Москвою
У СП назвали вартість стратегічного партнерства із Москвою
У підсумку “братніх” відносин у газовій сфері українські платники податків щороку дарувала Росії не менше $4 млрд.

Уповноважений Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський наголосив, що міф про те, що Росія по-братньому, тобто «собі у збиток» допомагала Україні пільговими цінами на природній газ, не відповідає дійсності.

Про це свідчить аналіз динаміки ціни російського газу для України, плати за транзит російського газу територією України та його зберігання в підземних газосховищах України. Порівняння не на користь України, тобто на так званих пільгових цінах ми втрачали суттєво більше, аніж російські партнери.

«Так, Україна у 2007 році протранспортувала 112,1 млрд.кубометрів російського газу за тарифом 1,7 дол. за 1 тис.кубометрів на 100 км. Середньоєвропейський тариф складає близько $4,7( за оцінками західних експертів $7 - Ататта). У результаті лише в 2007 році Україна втратила $3,6 млрд. ( за західними оцінками - приблизно $8 млрд. - Аратта)

Окрім того, за рахунок пільгової ціни для російських партнерів за послуги українських підземних газосховищах ми втрачаємо додатково ще близько $0,3–0,5 млрд. щороку», – зазначив Богдан Соколовський.

«З огляду на такий реальний стан речей стає зрозуміло, чому російські партнери усіляко намагаються уникнути підвищення до ринкового рівня тарифу за транспортування газу територією України. Адже додаткових $4 млрд. платежів Україні для «Газпрому», який вже зазнає серйозних фінансових проблем, будуть не підйомними», – звернув увагу Уповноважений Президента України.

Замість післямови. Ми вже давно стало помічати, що говорячи про ринкоі ціни, кремлівські діячі, в силу свого світогляду, мають на увазі звичайні базарні, тобто такі ціни, про які добазарилися на сходняку.

Бо ніяким ринком там й не пахне, - через відсутність такого. І насправді, який ринок може взагалі бути за наявності одного мнополіста?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.