Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Дмитро Понамарчук не виключає що Чорноволу могли «допомогти» померти

Пістолетне право 7275 переглядів

Опубліковано - 26.01.2009 14:57 | Всі новини | Версія для друку

Колишній прес-секретар лідера Народного Руху України В’ячеслава Чорновола Дмитро Понамарчук не виключає, що після зіткнення з вантажівкою автомобіля, в якому їхав В.Чорновіл, йому могли «допомогти» померти.

Про це Д.Понамарчук заявив УНІАН, коментуючи відповідну інформацію, яку минулої п’ятниці оприлюднили народні депутати Ярослав Кендзьор та Іван Стойко.

Д.Понамарчук нагадав, що їхав в автомобілі «Тойота» разом з В.Чорноволом, і на момент зіткнення з вантажівкою перебував на задньому сидінні легковика – праворуч від водія.

Згадуючи події 25 березня 1999 року та розмірковуючи над заявою вказаних народних депутатів, Д.Понамарчук сказав: «Ця версія не тільки теоретично, але і практично має право на життя, на те, щоб вона була розслідувана».

Продовжуючи свою розповідь, Д.Понамарчук зазначив, що до моменту зіткнення легковика з КАМАЗом він спав, тому під час ДТП “сила інерції кинула його на підлогу автомобіля між передніми та задніми сидіннями”.

«Внаслідок удару я втратив свідомість (як з`ясувалося потім – ще й тілесні ушкодження). Скільки пролежав без свідомості – не можу точно сказати: можливо п’ять хвилин, можливо менше або більше. Приходжу до свідомості – ще нікого немає. Намагаюся піднятися, але не можу - затиснутий», - згадав він.

Д.Понамарчук також зазначив, що під час спроби вивільнитися, він почув, що хтось намагається розбити заднє скло автомобіля. «Я тоді давав покази (співробітникам прокуратури - УНІАН), що хтось пробував розбити заднє скло праворуч по руху автомобіля чимось металевим, мені видалось рукояткою пістолета», - зауважив він. У той же час Д.Понамарчук згадав, що через деякий час після зустрічі з охоронцем Геннадія Удовенка, чий автомобіль прибув до місця ДТП через декілька хвилин, він запитав у нього, чи розбивав він скло, на що отримав відповідь, що той не діставав пістолет. Більше того зауважив, що для того, аби витягнути Д.Понамарчук з пошкодженого автомобіля знадобилося доставати монтировку і ламати задні праві двері авто.

Крім того Д.Понамарчук звернув увагу на те, що через певний час після ДТП він, знайомлячись із матеріалами справи, знайшов у ній чимало «несостиковок і натягнень». Їх він пов’язує з тим, що на початок розслідування «справи Чорновола» «все підганяли під звичайну ДТП».
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.