Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вантажоперевізники застрайкували

За право людини 8038 переглядів

Опубліковано - 2.02.2009 18:31 | Всі новини | Версія для друку

Вантажоперевізники застрайкували
Вантажоперевізники застрайкували
Сьогодні водії вантажних автомобілів розпочали 5-денний страйк. Понад 200 фур, камазів і менш габаритних машин стоять при в’їзді у Львів.

У всеукраїнському безстроковому протесті беруть участь не лише львівські водії, протестують також водії Харкова, Києва, Запоріжжя, Рівного та інших міст.

«Страйк!», «Ні! Масовому безробіттю», «Ні! Кредитному рабству!» – такими плакатами обклеєні вантажні автомобілі. Вони стоять по обидва боки дороги, при в’їзді у Львів із київської траси та зі сторони українсько-польського кордону.

Вантажоперевізники стверджують, що опинились у безвихідній ситуації. Мало того, що на 70% зменшились обсяги вантажних перевезень, зросли ціни на автозапчастини, мастильні матеріали і обслуговування машини удвічі, так ще й вони не можуть повертати кредити. За позичені у банку гроші більшість з них придбали вантажівки.

Страйкарі вимагають, щоб Президент, уряд, Верховна Рада вплинули на ситуацію і банки відтермінували сплату основного кредиту на півроку, і щоб відсоткові ставки зберігались на тому рівні, коли люди брали кредит, щоб долар був стабільний на рівні до 7 гривень.

Сергій Чепурний, голова асоціації вантажоперевізників Львівщини придбав у кредит 3 автомобілі на суму 250 тисяч доларів. «Я заклав усе майно і можу опинитись без нічого, у такій ситуації усі водії, які набрали кредити і тепер не можуть сплачувати, бо працюють збитково. Щоб 20-тонна машина була рентабельна, вона повинна виїжджати з міста з оплатою за кілометр 5 гривень 50 копійок, має прирівнюватись вартості пального, а не так як зараз 2,50-3 гривні. Ми усі можемо опинитись на вулиці, без квартир і машин. Уже в Черкасах були випадки, що працівники банку вибивали людям двері квартир через несплату кредиту», – каже він.

Водії готові їхати на Київ

Вантажоперевізники вимагають від центральної влади, щоб були зменшені ставки податків і зборів із власників автотранспортних засобів. Вони наголошують, що домагатимуться таких тарифів на вантажні перевезення Україною, котрі б відповідали цінам на пальне, щоб виробники і продавці нафтопродуктів не накручували цін і продавали пальне згідно до світових ринкових цін на нафту, щоб велась перевірка за якістю пального. А ще для більшості водіїв, які є приватними перевізниками, складно отримати службову шенґенську візу.

Водії, за їхніми словами, страйкуватимуть у Львові цілодобово протягом 5 днів, вони ночуватимуть у машинах, допоки не будуть почуті центральною владою. В іншому разі обіцяють колоною поїхати у Київ і перекрити в’їзд у столицю, розпочати голодування, але домагатимуться свого права на працю і життя.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.