Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Азаров тепер буде відшкодовувати ПДВ тільки своїм?

Економіка 9370 переглядів

Опубліковано - 10.08.2006 19:34 | Всі новини | Версія для друку

Азаров тепер буде відшкодовувати ПДВ тільки своїм?
Азаров тепер буде відшкодовувати ПДВ тільки своїм?
Новий міністр фінансів Микола Азаров має намір призупинити відшкодування ПДВ. Таке рішення він пояснює необхідністю провести розслідування використання підприємцями фіктивних схем з метою відшкодувати цей податок.

Однак, на думку експертів, наміри пана Азарова можуть означати бажання нової влади "поквитатися" з попередньою й у черговий раз зробити процес відшкодування ПДВ вибірковим.

"Пан Азаров у свій час сам дуже активно займався вибірковим відшкодуванням ПДВ. Ця фіктивна схема сама ж ним і була впроваджена",– заявив експерт Центру соціально-економічних досліджень "CASE-Україна" Володимир Дубровський.

"У цьому питанні попереднім урядом було введено свій порядок, а тепер прийшла нова команда, і буде здійснений переділ в іншу сторону, для своїх людей", - відзначив він.

Як стала відомо "Комерсант-Україна", перший віце-прем'єр і міністр фінансів Микола Азаров під час знайомства з колективом Мінфіну заявив про необхідність призупинити відшкодування ПДВ до "окремих указівок".

За його словами, зараз повернення податку в основному здійснюється за фіктивними і до того ж "елементарними" схемами. І доти поки "вони не розберуться", хто винен у поширенні подібної практики, відшкодовуватися податок не буде. Однак пан Азаров так і не уточнив, хто буде розбиратися і скільки часу на це буде потрібно, пише видання.

У Мінфіні підтвердили інформацію про заяви пана Азарова, але винятково на умовах анонімності, тому що "за новими правилами коментарі не мають право давати навіть директори департаментів". "Усе буде коментувати міністр",– пояснило джерело Мінфіну.

Крім того, "Комерсант-Україна" стало відомо про існування листа Держказначейства #2.3-06/430, яким відомству, а також ГПАУ необхідно керуватися для призупинення виплат заявленого на відшкодування ПДВ.

Як відомо, у I кварталі 2006 року голова ГПАУ Олександр Кірєєв і екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник неодноразово обвинувачували підприємства Донецьких, Дніпропетровських, Миколаївської областей і міста Севастополя в зниженні податкових надходжень до бюджету.

А уряд Юлії Тимошенко в 2005 році заявляв, що через схеми фіктивного експорту в 2004 році був незаконно відшкодований ПДВ на суму 2,8 мільярдів гривень.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.