Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Уолл-стріт відповіла обвалом на план Обами

Економіка 9719 переглядів

Опубліковано - 11.02.2009 08:59 | Всі новини | Версія для друку

Основні фондові індекси різко знизилися
Основні фондові індекси різко знизилися
Після звістки про те, що Сенат США схвалив план із порятунку американської економіки, який розроблено адміністрацією Барака Обами, основні фондові індекси у вівторок різко знизилися.

Про це повідомляє Agence France-Presse.

Dow Jones втратив 4,62 відсотка (381,99 пункту), закрившись на позначці 7 888,88 пункту, Nasdaq упав на 4,2 відсотка (66,83 пункту) до 1 542,73 пункту, а Standard & Poor's 500 знизився на 4,91 відсотка (42,73 пункту), зупинившись на рівні 827,16 пункту.

За словами експертів, інвестори побоюються, що план фінансової стабілізації може виявитися неадекватним до умов, що склалися в економіці. Крім того, деякі учасники ринку зазначають, що пропозиції не доопрацьовано, і вони не містять конкретних заходів із скорочення проблемних активів.

Глава Мінфіну Бен Бернанке заявив на Капітолійському пагорбі, що країна опинилася у глибокій кризі з часів "великої депресії". На його думку, антикризові заходи уряду не можуть дати миттєвого позитивного результату, однак можуть запобігти ще більш драматичному сценарію для фінансової системи та економіки в цілому.

"Ми знаходимося в стані найглибшої втрати довіри до фінансового ринку та песимізму стосовно заходів уряду", - заявив Гайтнер, виступаючи перед сенаторами.

Виступи двох найвпливовіших у фінансовому світі персон транслювалися в прямому ефірі CNBC.

Крім того, учасники інтерактивного голосування на сайті CNN також песимістично оцінили "програму порятунку" - 48% вважають, що вона не спрацює, 42% вважають, що це тільки початок і потрібно більше допомоги держави, лише 11% визнали програму заходів "достатньою". На момент підготовки матеріалу в опитуванні взяли участь 20 тисяч 973 осіб.

Більшість представників бізнес-спільноти та аналітики зазначили, що вівторок всупереч сподіванням не став переломним моментом у кризі довіри, що охопила ринки, навпаки, давши зрозуміти, що найгірші часи, ймовірно, ще попереду.

Нагадаємо, план Обами передбачає вливання в економіку США близько 838 мільярдів доларів. З них близько 500 мільярдів піде на придбання проблемних активів, а інші буде витрачено на підтримку кредитування та збільшення капіталу банків, а також на податкові пільги.

План Обами - пакет антикризових заходів вартістю $ 838 млрд, який розроблено адміністрацією США, було схвалено сенатом 10 лютого.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.