Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Львові сьогодні відзначають День Прапора

Регіональні новини Регіон: Львівська область 14059 переглядів

Опубліковано - 3.04.2006 22:02 | Всі новини | Версія для друку

У Львові сьогодні відзначають День Прапора
У Львові сьогодні відзначають День Прапора
В цей день 16 років тому, ще до проголошення Незалежності в Україні, над міською Ратушею замайорів жовто-блакитний стяг.

Львівська рада першого демократичного скликання стала першою в Радянській Україні, яка ухвалила рішення про встановлення національного знамені. За церемонією підняття прапора у 1990-му році спостерігали понад 10 тисяч львів’ян.

Рішення про підняття над Ратушею національного прапора 16 років тому депутати ухвалили майже одностайно. Проти проголосувало лише 8 обранців зі 150-ти.

Знамено шили на замовлення. Перед встановленням його освятив львівський митрополит Володимир Стернюк. Честь підняти жовто-блакитний стяг випала чотирьом найдостойнішим львів’янам. Однією з них була депутат тодішнього скликання Стефанія Шабатура. Каже, що то була для неї чи не найурочистіша подія в житті.

Стефанія Шабатура, депутат першого демократичного скликання Львівської міськради:

«Це було дуже піднесено. І для виконавців і для тих, хто стояв на оглядовому майданчику. І тут на площі зібралося дуже багато львів’ян. Я того не бачила, бо була на горі, але знайомі розповідали, що багато хто плакав».

Під час ухвалення рішення відчувалася тривога, ділиться спогадами депутат чотирьох скликань Тетяна Крушельницька. Але, каже, брав не страх - швидше збудження. Адже Україна була ще радянською республікою. І поставало запитання – «а що завтра»?

Тетяна Крушельницька, депутат Львівської міськради чотирьох скликань:

«В даному випадку це не мало якогось практичного зиску. Львівська міська рада прийняла ще багато таких не прагматичних рішень, що привели Україну до незалежності».

Нині День Прапора скромно відзначають лише в міській раді. Львів’яни давно забули про це свято. Знамено зберігається у музеї. Кожні чотири роки на ньому складає присягу новообраний мер міста.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.