Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Шлапак розповів, про що гарант написав Медведьку на Тимошенко

Влада 4962 перегляди

Опубліковано - 17.02.2009 18:19 | Всі новини | Версія для друку

Шлапак розповів, про що гарант написав Медведьку на Тимошенко
Шлапак розповів, про що гарант написав Медведьку на Тимошенко
Перший заступник Глави СП передав позицію Президента України, який надзвичайно стурбований тим, що відсутність реальних результатів роботи уряду підміняється втаємниченням інформації від суспільства. За його словами, Президент вже направив до ГПУ звернення з проханням вивчити законність таких дій.

Про це повідомила прес-служба.

Перший заступник Глави Секретаріату Президента України привертає увагу до незвичного факту - Держкомстат не оприлюднив у традиційні, щомісячні терміни статистичні показники ВВП за січень 2009 року.

«Така ситуація, разом із рішенням Кабінету Міністрів України, ухваленим на засіданні 12.02.2009, але не опублікованим, щодо обмеження публічності офіційної статистики, може свідчити лише про одне: уряд намагається приховати від громадян реальну ситуацію в соціально-економічній сфері», - наголосив Шлапак.

«Тепер найближчі офіційні дані щодо розвитку економіки очікуються за результатами лише І кварталу 2009 року, і оприлюднені вони будуть у середині травня», - сказав Перший заступник Глави Секретаріату Президента України.

На його думку, уряд утаємничує таку інформацію, щоб уникнути внесення змін до Державного бюджету на 2009 рік.

«Проте, розвиток ситуації з ВВП - секрет Полішинеля. Адже у промисловості падіння в січні порівняно з січнем минулого року склало 34,1%; у будівництві - 57,6%, у транспорті - 35,1%. Більше того, погіршення ситуації на мікрорівні уже відчули сотні тисяч співвітчизників - через неповні чи невчасні виплати зарплат вчителям, медикам, правоохоронцям; затримки з пенсіями та соціальними виплатами. Погіршені оцінки стану справ в Україні, які надають міжнародні рейтингові агенції, свідчать про загрозливі тенденції в економіці в цілому та безпорадність урядової політики зокрема. Цю тезу підтверджує і те, що уряд не зміг виконати зобов‘язання щодо низки макроекономічних та бюджетних показників, погоджених у Меморандумі з Міжнародним валютним фондом», - заявив Перший заступник Глави Секретаріату. Він наголосив, що все це лише підкреслює необхідність термінового докорінного перегляду бюджету, на якому Глава держави наполягає з початку року.

«Парадоксально, але факт: у вересні минулого року Тимошенко у відповідь на погіршення рейтингової оцінки України міжнародною агенцією категорично запевнила: «Україна економічно і фінансово живе стабільно, і я можу твердо сказати, що світова фінансова криза на Україну не перекинеться», - нагадав Шлапак.

«Очевидно, реальний стан речей не «підпорядковується» оптимістичним заявам керівників Уряду, які, зокрема, стверджують про відсутність проблем з виконанням Держбюджету. Для маскування своїх прорахунків у макроекономічній та бюджетній політиці на 2009 рік Уряд жонглює цифрами, коли додає виконання бюджету по спеціальному фонду», - зазначив Шлапак. За його словами, планові показники розпису на січень по загальному фонду бюджету виконані лише на 86,3% і недобір склав 1,4 млрд. грн. Відомо, що саме загальний фонд є джерелом фінансування видатків з виконання державою своїх функцій і саме його виконання завжди використовувалося для аналізу реального стану наповнення бюджету.

За словами Шлапака, керівник уряду настільки впевнено почувається у поширенні своїх «версій правди», що навіть ігнорує власні публічні обіцянки надати певну інформацію ЗМІ. «Згадайте ситуацію із залученням Урядом фінансових консультантів, зокрема компанії Blackstone. На запит журналістів, стурбованих мільйонними гонорарами консультантів, прем'єр перед телекамерами пообіцяла надати пресі всю інформацію з цього приводу. Минуло вже 3 місяці відтоді - наскільки я знаю, обіцянка не виконана», - нагадав Перший заступник Глави Секретаріату.

Перший заступник Глави Секретаріату вважає, що такий «утаємничений» спосіб роботи уже став стилем Уряду Тимошенко. Один із прикладів - намагання Кабінету Міністрів України замасковувати невідповідність своєї політики щодо соціальних стандартів реальній ситуації.

«Всупереч вимогам Закону України «Про прожитковий мінімум» з квітня 2008 р. Урядом не оприлюднювалася інформація про фактичний розмір прожиткового мінімуму з метою уникнути перегляду державних соціальних стандартів і гарантій. З урахуванням суттєвого перевищення інфляцією прогнозного рівня, за січень-грудень 2008 року кожним пенсіонером, що отримує мінімальну пенсію, недоотримано, за нашими розрахунками, 840 гривень» - повідомив Шлапак.

Замість післямови. Ви звернули увагу, як пан Шлапак сипле цифрами? От і ми звернули увагу і подумали: навіщо нам, платникам податків, утримувати цілий штат Мінстату, коли є СП із таким талановитим, без перебільшення, фахівцем Шлапаком? Тим більше, шо зараз криза й потрібно заощаджувати кожну копічину.

Тому, ми публічно пропонуємо Ющенку, Тимошенко й Медведьку державницьке компромісне рішення: скоротити Мінстат у повному складі, а його функції передати СП під особистий патронат талановитого Шлапака.

Хто-хто, а він принципово буде щомісячно видавати правду-матку такою, як вона є. Чесно, відкрито й принципово. Під особистим наглядом гаранта наших конституційних прав.

Щопрада, так-то воно так, тільки трішечки не так. Бо ще на початку місяця той самий Мінстат повідомив, що переходить на міжнародні стандарти, які, очевидно, є темний ліс і для гаранта, і для видатного Шлапака сучасності.

«У зв’язку з переходом на міжнародні стандарти показник динаміки ВВП з нинішнього року буде оприлюднюватися раз на квартал», - повідомляв Дежкомстат через усі ЗМІ. Водночас той самий утаємнений Держкомстат оприлюднив орієнтовний графік підготовки експрес-випусків, згідно з яким публікація даних про динаміку ВВП в січні 2008 року була запланована на 16 лютого.

Тоді ж в Мінекономіки розповіли журналістам і громадськості, що вже давно пропонували Держкомстату відмовитися від практики щомісячної публікації реального ВВП. «Така інформація, що підраховується щомісячно, грішить дуже великими неточностями, які вводять нас в оману при розрахунках. Нам досить орієнтуватися на щомісячну статистику розвитку окремих галузей. Це дає необхідну інформацію про реальну ситуацію в економіці», - відзначила заступник міністра економіки Ірина Крючкова.

Очевидно, що на Банковій ніхто, включаючи гаранта, ні газет, ні Інтернет не читає. Хоча, підозрюємо, що телевізор дивляться, тільки в тій частині, де показують їх особисто та замовлені ними агітки.

А от що читають і дивляться у ГПУ - побачимо.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.