Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чиї інтереси захищає СБУ: України чи Фірташа?

Газоват 6222 перегляди

Опубліковано - 4.03.2009 11:23 | Всі новини | Версія для друку

Чиї інтереси захищає СБУ: України чи Фірташа?
Чиї інтереси захищає СБУ: України чи Фірташа?
Вчора, близько десятої години ночі співробітниками Служби безпеки України був затриманий заступник начальника відділу енергетичної митниці державної митної служби Тарас Шепітько.

Про це заявив заступник голови фракції БЮТ Андрій Портнов.

Депутат Портнов називає дії СБУ незаконним і пов`язує з "особистим кришуванням компанії Росукренерго з боку керівників СБУ України, які фактично є партнерами РУЕ".

За його словами, Шепітько було затримано в нічний час, що прямо заборонено Кримінально-процесуальним кодексом України.

"Завтра ми обов’язково викличемо в Раду в.о. голови СБУ пана Наливайченко та його першого заступника Валерія Хорошковського, які, за нашими даними, мають особисту зацікавленість у незаконному кримінальному переслідуванні співробітників митниці в інтересах компанії РУЕ. Абсолютно точно можу заявити, що вони понесуть за це персональну відповідальність", - заявив Портнов.

Крім того, депутат Святослав Олійник, що також прибув до СБУ, заявив, що групою депутатів ініційовано заяву про злочин до Генеральної прокуратури з метою притягнення до кримінальної відповідальності слідчого Вєргеєса Владислава Анатолійовича.

Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє про початок політичних репресій щодо співробітників Енергетичної митниці за розмитнення 11 млрд. кубометрів природного газу, який міститься в сховищах України, на користь НАК «Нафтогаз України».

Про це Тимошенко заявила на брифінгу в аеропорту «Бориспіль» перед відбуттям до Парижу.

«Почалися арешти людей, які на своїх посадах протистоять корупції, не виконують злочинних наказів високих посадовців. По суті справи, проти них почалися масштабні політичні репресії», - заявила прем`єр.

Вона повідомила, що було заарештовано одного із співробітників Енергетичної митниці Тараса Шепітька, якого, за її інформацією, було запрошено до СБУ.

«На нього здійснювався тиск, який був пов`язаний з тим, що його змушували розмитнити природний газ, який Україна купила в сховища у Російської Федерації – 11 млрд. кубометрів. Цього співробітника митниці змушували розмитнити цей газ на «РосУкрЕнерго»… Митник не вчинив жодних злочинних дій – він розмитнив природний газ, який Держава Україна в особі НАК «Нафтогаз України» купила у «Газпрому» - розмитнив на НАК «Нафтогаз України»… Він не підкорявся злочинним наказам розмитнити цей газ на корупційній основі для тіньової структури «РосУкрЕнерго», і за це він вчора поплатився своєю свободою», - заявила Тимошенко.

Вона відзначила, що вчора в СБУ його було допитано на тему, як проходило розмитнення.

«Його звинуватили в тому, що він розмитнив вантаж для Держави Україна, а не для корупційних структур. Зрозуміло, що все це робилося під тиском СБУ, під тиском Секретаріату Президента, не виключаю, що без прямих команд Президента такого б не відбулося, - сказала Тимошенко. - Це приклад того, що і Секретаріат Президента, і СБУ готові йти на найцинічніші, незаконні й радикальні репресивні дії для того, щоб зберегти корупцію і на її базі профінансувати свої чергові вибори».

Вона також повідомила, що сьогодні о 7 годині ранку представники СБУ намагалися вручити повістку керівникові Енергетичної митниці.

«Точнісінько так само поводяться й щодо співробітників НАК «Нафтогаз України». Я думаю, що це показова прочуханка від Президента і його кишенькових служб проти тих людей, які готові повстати проти корупції», - сказала Тимошенко.

Прем`єр відзначила, що вона особисто і її політична команда не залишать ці факти без адекватної реакції, і сьогодні в парламенті БЮТ вимагатиме заслухати в.о. голови СБУ Валентина Наливайченка з даного питання.

«Ми як команда звернемося до тих судів, які зможуть терміново розглянути цю справу і звільнити людей», - заявила Тимошенко. Вона повідомила, що БЮТ виступить з ініціативою створити у Верховній Раді спеціальну слідчу комісію з розслідування тиску на митників.

Прем`єр також повідомила, що завтра на засіданні уряду планується ухвалити рішення про нагородження тих людей, яких було піддано репресіям, відзнаками Кабміну.

«Завтра на засіданні уряду я запропоную ухвалити рішення про нагородження цих людей за мужність, за протидію корупції, за те, що у них вистачило сил виступити проти злочинних наказів», - сказала Тимошенко.

Також вона повідомила, що 11 млрд. кубометрів газу були повністю розмитнені на користь НАК «Нафтогаз України» за угодою купівлі-продажу. «Вони офіційно й законно куплені, вони повністю розмитнені і сьогодні є власністю НАК «Нафтогаз України», - сказала Тимошенко.

Від “Аратти”: ми наразі не знаємо тих інформаційних тонкощів, що, можливо, відомі слідчим СБУ. Проте, нас дивує те, що співробітники державної спецслужби фактично стали виконавцями замовлення особи із сумнівними джерелами доходу.

Тим паче, що російська сторона, у особі «Газпрому», публічно підтвердила право власності України на зазначені обсяги газу.

І це, очевидно, відповідає дійсності, оскільки фірма Фірташа не вдалася до судового вирішення господарської суперечки, а почала позасудові кроки, із використанням спецслужби. Хоча в даному випадку, мотивація такої участі держави у суперечці двох господарських суб'єктів, при чому на боці і в інтересах одного із них, маючого дурну репутацію, виглядає більш ніж сумнівною.

І у нас, платників податків, на кошти яких утримується не тільки СБУ, а й особисто Президент Віктор Ющенко разом із челяддю, виникає питання: чому зазначені особи не виконують свою роботу, за яку ми їм сплачуємо? А може варто припинити задурно витрачати наші кошти, які ми відівали від своїх рідних і дітей?

За матеріалами інформагенцій
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.