Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Москві скінхеди побили кореспондента НТВ і міністра культури Кабардино-Балкарії

Національне питання 14740 переглядів

Опубліковано - 3.04.2006 22:07 | Всі новини | Версія для друку

Московські скінхеди побили кореспондента телеканалу НТВ Ельхана Мірзоєва
Московські скінхеди побили кореспондента телеканалу НТВ Ельхана Мірзоєва
Уночі в неділю, 2 квітня, біля метро російської столиці скінхеди побили кореспондента телеканалу НТВ Ельхана Мірзоєва. Днем раніше було скоєно напад на міністра культури Кабардино-Балкарії, народного артиста Росії Заура Тутова.

Інцидент, унаслідок якого постраждав кореспондент НТВ, трапився в неділю близько 24:00. За словами Ельхана Мірзоєва, він їхав у метро, коли на станції "Парк культури" до вагону ввійшло кілька молодих людей, усі вони пили пиво. Один з них, коротко стрижений, одягнений у камуфльований одяг і високі чорні черевики, підсів до журналіста і почав пояснювати кореспондентові, "чому він не повинен жити в Москві".

Після цього один з молодиків вилив пиво на Ельхана Мірзоєва. У відповідь на це кореспондент ударив кривдника, після чого отримав кілька ударів пляшками по голові від нападників.

Потерпілий був доправлений в інститут Скліфосовського, де йому надано медичну допомогу. За фактом нападу порушено кримінальну справу.

Крім того, у Москві днем раніше, 1 квітня, був побитий міністр культури Кабардино-Балкарії, народний артист Росії Заур Тутов. Неонацисти з криками "Росія для росіян" напали на людей, які виходили з концерту з Будинку культури "Соколина гора". Заур Тутов заступився і разом з іншими чоловіками, які стали захищати безневинних людей, змушений був відбиватися від хуліганів.

Унаслідок бійки міністр одержав перелом виличної кістки. Того самого дня у першій міській лікарні йому була зроблена операція. Зараз стан хворого задовільний.

За словами очевидців інциденту, у момент нападу багато дітей дзвонили в міліцію по мобільних телефонах, однак "міліція не поспішала". У правоохоронних органах, у свою чергу, запевняють, що сигнал про напад був отриманий з великим запізненням, через 2 години.

Рідні Заура Тутова наполягають, що його побили націоналісти. Дочка відомого співака Дана розповіла, що невідомі викрикували націоналістичні гасла.

"Було відчуття, що нас чекали після репетиції", - зазначила Дана. Вона розповіла, що вийшла з подругою з Будинку культури "Соколина гора" раніше за інших, побачила групу з 15-20 войовниче налаштованих молодих людей, серед яких були і дівчата, і повернулася в будинок, щоб попередити інших.

За її свідченням, нападники розмахували розбитими пивними пляшками, а, ввірвавшись до вестибюлю ДК слідом за танцюристами, використовували в бійці стільці. Дана повідомила, що в бійці постраждало кілька учасників ансамблю.

За фактом нападу порушено справу за статтею 112, частина 2 КК РФ ("завдання середніх тілесних ушкоджень з мотивів національної, релігійної або іншої ворожнечі").

Країна скінхедів

Санкт-Петербург, поряд з Москвою, Воронежем і Ростовом-на-Дону вважається одним з центрів поширення скінхедського руху в Росії. Напади на людей неслов’янської зовнішності трапляються в цих містах практично щотижня.

Кількість скінхедів, за оцінками російських експертів, нараховує 50 тисяч осіб і поширюється з центру в малі міста і селища.

"У країні, що перемогла фашизм, від проявів ксенофобії щорічно страждають тисячі людей", - сказав член Громадської палати РФ письменник Дмитро Ліпскеров. За його словами, тільки 2005 року від рук неофашистів у Росії загинуло 26 осіб.

Від імені Громадської палати Ліпскеров закликав Держдуму "проінспектувати законодавство з метою унеможливити існування неофашистських угруповань, а Раду Федерації провести найприскіпливіший нагляд у цій сфері".

За його словами, Громадська палата повинна створити "атмосферу нетерпимості" щодо будь-яких проявів неофашизму. Особливу увагу звертають на себе факти, коли "прояви ксенофобії суди кваліфікують як хуліганство або злочини на побутовому ґрунті".

У зв’язку з цим член Ради Федерації Людмила Нарусова виступає за введення громадського контролю над судовими органами. Крім того, сенатор закликала політичні партії не включати у свої списки людей, які сповідують ксенофобію і закликають до расової нетерпимості. За словами співака і депутата Держдуми Олександра Розенбаума, він ніде не чув такої кількості антинаціональних висловлень, як у Держдумі.

Група видатних діячів науки, спорту, політики і культури оголосила про створення об’єднання для боротьби з проявами ксенофобії і неонацизму. За їхніми словами, цей захід має надзвичайний характер, його головне завдання - "звести проблему до рівня державної важливості".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.