Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


НСНУ буде розпущено через банкрутство?

Скандал 5408 переглядів

Опубліковано - 19.03.2009 14:15 | Всі новини | Версія для друку

НСНУ буде розпущено через банкрутство?
НСНУ буде розпущено через банкрутство?
Партія “Народний союз “Наша Україна”, очолювана Президентом Віктором Ющенком, через проблеми з фінансуванням відправляє всіх співробітників своїх регіональних виконкомів, включаючи їхніх керівників, у неоплачувані відпустки.

Про це пише "Дєло", яке має лист, розісланий центральним комітетом НСНУ її обласним функціонерам, у якому повідомляється про необхідність розпустити керівні органи на 15 днів.

Згідно з документом, "Наша Україна" має заборгованість по зарплаті перед співробітниками виконкомів, також вона не в змозі погасити податкові й орендні платежі.

Якщо фінансові проблеми не будуть вирішені до 1 квітня, центральний комітет партії обіцяє "вживати дії в рамках норм чинного законодавства".

Як пояснюють юристи, у цьому випадку законодавство передбачає оголошення про ліквідацію юридичної особи і продаж її майна для розрахунків за боргами.

Якщо ж НСНУ знайде можливість для виплати зарплати, вона може скоротити більшість співробітників виконкомів, зробивши їх наявними лише на папері. У будь-якому випадку зв'язок між центральним апаратом і місцевими осередками буде втрачений, що фактично означає припинення існування партії як єдиного організму.

Такий сценарій може бути на руку прихильникам Ющенка, які підтримують об'єднання НСНУ з партією голови секретаріату Віктора Балоги.

Виконувач обов'язків голови Центрального виконавчого комітету НСНУ Олександр Ропотенко (його підпис стоїть під згаданим листом) повідомив, що проблеми з фінансуванням партії тривають уже кілька місяців. В свою чергу, заступник голови партії Зіновій Шкутяк сказав, що не в курсі цієї проблеми.

Минулого тижня прес-служба НСНУ направила відкритий лист Ющенку з проханням вирішити проблеми з фінансуванням, тому що "четвертий місяць співробітникам партії не платять зарплату, а в центральному офісі виключили світло й опалення...".

Як розповіла головний редактор сайту НСНУ Галина Плачинда, "поки ми не отримали жодної відповіді від президента, але, оскільки лист був відправлений 7 березня, а за законом на відповідь дається місяць, ми продовжуємо сподіватися на відповідну реакцію".

За словами джерела в НСНУ, перебої з фінансуванням почалися після того, як на з'їзді 17 січня головою партії був обраний Віктор Ющенко замість В'ячеслава Кириленка.

Останньому, як стверджує джерело, вдавалося забезпечувати безперебійне фінансування партії, підтримуючи контакти з представниками великого бізнесу.

Крім того, на фінансуванні НСНУ позначилося виключення з Ради партії Миколи Мартиненка, Олександра Третьякова і деяких їхніх соратників. Третьякова пов'язують із головою групи "Приват" Ігорем Коломойським, якого довгий час називали одним із головних фінансистів "Нашої України".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.