Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


А побалакати. Ющенко вирішив погратися у Путіна

Влада 4319 переглядів

Опубліковано - 30.03.2009 13:16 | Всі новини | Версія для друку

А побалакати. Ющенко вирішив погратися у Путіна
А побалакати. Ющенко вирішив погратися у Путіна
Президент України Віктор Ющенко наголошує на необхідності проведення реформи публічної влади, в тому числі створенні двопалатного парламенту.

Про це він сказав у своєму виступі на Всеукраїнських муніципальних слуханнях «Реформування публічної влади як інструмент подолання фінансово-економічної кризи в Україні».

Ющенко підкреслив, що нині необхідно провести глибоке реформування публічної влади на всіх рівнях. За його словами, особливо це стало актуальним під час фінансово-економічної кризи.

«Необхідно зрозуміти, що вийти з кризи можна лише через глибоку реформу публічної влади і, в першу чергу, місцевого самоврядування», - сказав Президент.

Він підкреслив, що на сьогодні необхідно наближатись до європейських стандартів, підвищуючи самодостатність регіонів.

На думку глави держави, треба чітко визначити первинну ланку місцевої влади - «базову ланку» - і надати їй необхідні повноваження та достатнє фінансування.

За словами Президента, такою первинною ланкою має стати громада, яка обирає свою раду, голову громади і які формують виконавчий орган цієї громади. Наступною ланкою має стати район, а потім область. При цьому Ющенко висловився за збереження у системі місцевого самоврядування інституту голів адміністрацій, яких звільняє та призначає Президент.

Також велику увагу Ющенко приділив внесенню змін до виборчого законодавства. Так, він вважає, що на місцевому рівні необхідно повернутись до мажоритарної системи виборів, тоді як до вищого законодавчого органу мають бути передбачені вибори за відкритими партійними списками.

При цьому глава держави зауважив, що через непродуману виборчу реформу і перехід на пропорційну систему був розірваний зв’язок між регіонами, громадами та депутатами. Для підсилення такого зв’язку, на його думку, має бути створений двопалатний парламент, в якому б верхня палата представляла б інтереси регіонів та “здійснювала нагляд” за законами, які приймає нижня палата. Нижня палата, на думку Ющенка, має здійснювати законотворчу, політичну діяльність, а також формувати уряд та ухвалювати держбюджет.

Велику увагу Ющенко приділив також необхідності проведення податкової та бюджетної реформи в бік збільшення фінансової самостійності регіонів.

Він запропонував виробити та ухвалити графік внесення відповідних змін до національного законодавства та Конституції.

Крім того, під час виступу Ющенко закликав місцеві органи влади взяти активну участь у реформуванні публічної влади в Україні.

«Спасіння в наших руках, ми ні на кого не повинні сподіватися», - сказав Ющенко, ще раз підкресливши, що економічна криза продемонструвала необхідність такої реформи.

«Не треба думати, що реформа влади є такою далекою від заходів по боротьбі з кризою», - сказав глава держави.
Від “Аратти”: останнім часом ми всі стали свідками нечуваного сплеску словоблуддя від державного керівництва. І це на тлі абсолютно реальної фінансово-економічної кризи, зростаючого безробіття, невиплат зарплат.

Почнемо із простого: чи додасть зміна Конституції грошей у кишеню кожного українця? Чи забезпечить робочими місцями із пристойною зарплатнею? Абсолюно аж ніяк. У 90-х нас вже отак переконували, що як тільки буде нова Конституція - настане рай на землі. Не настав, а значить нам набрехали. Проте, тодішній гарант та наближена до нього комарілья суттєво поліпшили свій добробут, ставши мультимільйонерами на дерибані суспільного богатства. Чи такого не було?

Наразі керівник держави, якого підтримує мізерна частина чиновництва, намагається, замість мобілізації інтелектуального та матеріального потенціалу на боротьбу із лихом, улаштувати черговий лохотрон для вирішення власних проблем - за будь-яку ціну не втратити крісло, яке гарантує певні дивіденди у системі дерибану.

Почитайте уважно, що ж пропонується? А нічого нового по-суті. Фактично російська система влади під прапором реформи. Кажучи по-народному, у верхню палату гарант пропонує делегувати міцевих князьків, аби законодавці нижньої палати не зазіхнули на їхню поляну.

А тепер ми б хотіли почути від всенародно обраного відповідь на просте питання: чи додала така система влади прав громадянину Росії? Чи гарантує вона демократію?

Тапер зауважимо коротко щодо так званих реформ вибочого законодавства. Очевидно, що наразі уражена клептоманією "еліта" намагається здешевити свій гарантований прохід у владу. Достатньо роздати гречку у певному окрузі - і на виході новий Космос. При чому, дешево й сердито.

Бо усім зрозуміло, що пропорційні вибори - більш затратні, бо гречку і локшину потрібно накидати у більших маштабах. Проте виборці хоч можуть раз на п'ять років плюнути на одних та проголосувати за інших претендентів. А за системи мажоритарки та так званих відкритих списків, відкриваються широкі можливості мігрувати від одного округу до іншого, поки не набридне.

Отже, маємо черговимй тупенький лохотрон. Бо абсолютно ніхто із трубадурів нової системи жодним словом не згадує про матеріальні гарантії маленького українця - того самого джерела влади, якого остаточно перетворюють у абсолютно безправне бидло. Просте питання пане Президент: що нам робити, якщо до влади прийшли аферисти?

Будемо щиро вдячні за відповіді. Тільки іх, очевидно, не буде.

До речі, чи не час Вікторе Андрійовичу, відзвітувати про те, де тисячі робочих місць, які ви, як кандидат у Президенти гарантували нам із трибуни Майдану?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Почуття єдності нації неможливе без поваги до себе…”
Гарріет Бічер-Стоу

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.