Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Економічна криза, безробіття, зубожіння виборців гаранта не хвилюють. Він бавиться у вибори

Влада 4522 перегляди

Опубліковано - 3.04.2009 17:05 | Всі новини | Версія для друку

Економічна криза, безробіття, зубожіння виборців гаранта не хвилюють. Він бавиться у вибори
Економічна криза, безробіття, зубожіння виборців гаранта не хвилюють. Він бавиться у вибори
Президент України Віктор Ющенко готовий до дострокових президентських виборів, якщо вони будуть проведені одночасно з достроковими парламентськими виборами.

про це Президент заявив журналістам у ході відвідування полігону 8-го окремого полку спеціального призначення Сухопутних військ Збройних сил України, що дислокується у Хмельницькій області.

«Я готовий прийняти рішення про дострокові президентські вибори. Бо це рішення сьогодні від мене залежить», - сказав Ющенко.

При цьому він зауважив, що рішення парламенту про оголошення чергових президентських виборів на 25 жовтня 2009 року є незаконним і непорядним.

Водночас Ющенко висловив готовність йти на дострокові президентські вибори, але якщо вони відбудуться одночасно з достроковими парламентськими виборами.

«Я це зроблю в пакеті з діями, які, на мій погляд, могли виглядати наступним чином: крок перший – ми проводимо дострокові парламентські вибори, крок другий – ми проводимо парламентські дострокові вибори на новій виборчій основі», - сказав Президент.

Президент зауважив, що на сьогодні жодна політична сила, представлена у парламенті, не висловлювалась проти зміни виборчої системи, зокрема, проти введення відкритих виборчих списків.

Ющенко зауважив, що готовий на наступному пленарному тижні внести власний проект змін до закону про вибори народних депутатів, розроблений на основі семи подібних законопроектів, що вже зареєстровані в парламенті.

«Я готовий наступного тижня зробити таку ініціативу – від імені Президента я подаю свій законопроект, який вносить зміни до виборчої системи і який передбачає пропорційну систему виборів з відкритими списками. Я візьму те, що було запропоновано в семи законопроектах, які потрапили в парламент від різних політичних сил, узагальню їх», - сказав Ющенко.

Також до пакету законопроектів, який Ющенко називає умовою для оголошення дострокових президентських виборів, він назвав ухвалення рішення про скасування депутатської недоторканності. «Я думаю, що це гарна демонстрація всіх тих, хто збирається йти на вибори, що вони йдуть з чистими руками, що вони не бояться відповідальності перед законом», - сказав глава держави.

Водночас Президент не уточнив, чи погодиться на одночасне проведення дострокових виборів саме 25 жовтня.

Ющенко зауважив, що проведення дострокових президентських і парламентських виборів, по суті, нічого не змінять в країні, оскільки сьогодні необхідно «перезавантажувати систему» і для цього він пропонує внести зміни до Конституції, щоб збалансувати владу.
Від “Аратти”: ігри у владній пісочниці набувають все більшого азатру "гравців". При чому, за дивним збігом обставин, найбільшу активність у виборчому лохотроні проявляють Президент та Партія регіонів, які нібито, для народу, є непримирими опонентами. А за лаштунками? Що там, що там - одні "діти Кучми".

І якщо подивитися на ці два суб'єкти політиканства - то навряд чи подумаєш, що країна, в якій вони презентують владу, із кожним днем все більше й більше потерпає від економічної кризи, що рахунок їхніх виборців, які втратили роботу й можливість годувати свої сім'ї, вже виміряється сотнями тисяч.

При тому, вже очевидно, що ні у Ющенка, ні у Януковича немає жодної уяви, як подолати лихо. І навіть бажання про це думати. Проте, у них є цілком матеріальна уява, як на біді ще більше набити власні кишені.

Відтак, у нас, виборців, виникає питання: кого ж насправді презентують у владі гоп-компанії Ющенка і Януковича? Зрозуміло, окрім самих себе. І яке, в цьому випадку вони мають право вирішувати за нас, що саме нам нині потрібно: їхні тупенькі лохотрони чи робочі місця і пристойна зарплатня, які дадуть змогу нам і країні вижити?

І скільки ми будемо терпляче дивитися на оті цирки?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.