Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На Замковій горі представники древньослов`янської віри провели обряд православлення

Духовний світ Регіон: м.Київ 12247 переглядів

Опубліковано - 14.08.2006 17:13 | Всі новини | Версія для друку

На Замковій горі представники древньослов`янської віри провели обряд православлення
На Замковій горі представники древньослов`янської віри провели обряд православлення
На Замковій горі в центрі української столиці представники древньослов`янської віри провели обряд православлення. Своє віросповідання люди називають рідним православ'ям або ж вірою веди.

Близько двадцяти вірян оточили багаття та, звертаючися до Cонця, читали молитви й виконували розпорядження свого наставника.

Щонеділі киянка Радомира із донькою приходить на Замкову гору помолитися та вшанувати давніх слов'янських богів. Про людей ведичної віри жінка дізналася з Інтернету. Рік тому вона взяла участь у святкуванні ведистами свята Купала. Світогляд нових друзів, каже Радомира, їй припав до душі і тепер вона не пропускає жодного обряду.

Радомира, жриця рідної православної віри:
- Це якраз ті звичаї, ті спогади, які природні, які були нам дуже рідні та звичні, там діти мої сказали ми тут як вдома.

Виконуючи обряд, ведисти спочатку приносять у жертву богам хліб та молоко. А потім читають молитви над принесеною для обряду водою.

За словами Твердислава - наставника вірян - рідина здатна змінювати структуру, залежно від промовлених до неї слів.

Твердислав Філатов, ведуючий рідної православної віри:
- Якщо Ви кажете добрі, гарні слова, щирі, з любовю, світом, то і структура води стає правильною, гарною, так як треба, а якщо ви говорите погані слова, її структура ламається, і уже це, можна сказати, мертва вода.

Попивши освяченої води, віряни вкотре звернулися до Сонця. На цей раз, щоб закликати предків народитися заново. У такий спосіб, каже одна з учасниць дійства, можна вплинути на демографічну ситуацію у країні.

Арсенія, упорядник духовного центру:
- Там де панує ведичний світогляд, то там просто 4 міліарди живе людей зараз, а там де панує світогляд не ведичний, то там просто набагато менше людей. Можна шукати багато різних пояснень, а ми це пояснюємо дуже просто: бо там люди кличуть до повернення душі в яву, а тут їх ніхто не кличе і не жде.

День, на який у вірян припадає якесь свято, щороку змінюється, адже вираховують їх за місячним календарем. Наприклад, свято Нового року відзначають узимку в найкоротшу ніч. А розпочали відлік часу, як кажуть вірні, від дня заснування першої цивілізації на теренах Руси-України. За їхнім календарем, нині сім тисяч п'ятсот чотирнадцятий рік.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Духовний світ»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.