Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Як уникнути проблем із відключенням мобільного телефону

Добробут 8523 перегляди

Опубліковано - 7.04.2009 12:41 | Всі новини | Версія для друку

Як уникнути проблем із відключенням мобільного телефону
Як уникнути проблем із відключенням мобільного телефону
З 1 жовтня відключатимуть мобільні телефони, власники яких не зареєструють їх в Українському Держцентрі радіочастот.

"Якщо споживач купує легальний телефон у спеціалізованому магазині, продавець автоматично реєструє апарат у базі ІМЕІ, при цьому при покупцю перевіряється збіг коду телефону з кодом, внесеним в базу", - заявив заступник директора УДЦР Володимир Кириченко.

"Для цього набирається комбінація" * # 06 # введення "і на екран телефону приходять цифри коду ІМЕІ. Якщо номери збігаються, значить, телефон легальний та споживача не відключать в майбутньому від мережі. Якщо отриманий код не збігається з базовим, такий телефон оператори мобільного зв'язку відключать через три місяці, тому такий апарат купувати не варто ", - розповідає Кириченко.
Представники мобільних операторів у розмові з кореспондентом газети "Сєгодня" підтвердили готовність відключати незареєстровані телефони.

Газета перевірила, як дотримуються закону продавці мобільних після вступу в силу цього рішення. Як виявилося, п'ять з п'яти магазинів при продажі мобілок в понеділок не пропонували покупцю перевірити код ІМЕІ.

Якщо телефон було куплено до 28 березня 2009 року, потрібно пройти реєстрацію, самому внести код ІМЕІ в базу даних у ДП Укрдержцентрі радіочастот. У першу чергу потрібно надати особисто або надіслати поштою копії документів на телефон: чек, накладну і паспорт, в якому вказаний код ІМЕІ.

"Сєгодня" пише, що якщо підтверджуючих документів немає, наприклад втратили, доведеться написати заяву в Держцентр радіочастот з поясненням ситуації. У такому разі зобов'язані піти назустріч, але тільки до 30 червня - Держцентр у своєму рішенні на легалізацію трубок дав три місяці.

У тих, у кого є документи на телефон, термін для легалізації більш тривалий: до 30 вересня 2009 року, інакше жоден оператор зв'язку в Україні ваш телефон уже не підключать.

"Сєгодня" також зазначає, що створення бази обліку мобільних телефонів, крім головного болю, принесе і реальну допомогу користувачу - вкрадені мобілки будуть швидко відключати, тому пропаде сенс їх красти.

Як розповіли в УДЦР, зараз створюється так звана база з чорним списком мобільних телефонів. Якщо апарат буде викрадено, господар повинен буде звернутися в міліцію із заявою про крадіжку. Слідчий передасть дані коду ІМЕІ всім існуючим в країні мобільним операторам і ті будуть зобов'язані відключити апарат від мережі.

Якщо телефон буде знайдено, то відповідна заява і міліцейський протокол дозволить підключитися до мережі знову. У МВС підтвердили таку схему боротьби з крадіжками. Вона активно використовується в Європі.

В Україні вступив в силу новий порядок ввезення та експлуатації мобільних телефонів. До 30 травня встановлено перехідний період, протягом якого реалізатори мобільних телефонів мають право подати до УДЦР перелік кодів IMEI.

УДЦР зобов'язаний безкоштовно внести їх до реєстру кодів IMEI. Оператори мобільного зв'язку до 30 травня 2009 року мають право обслуговувати телефони абонентів незалежно від наявності кодів IMEI в реєстрі даних.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.