Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


До Майдану у Кишиневі не причетна жодна партія

Світ навколо нас 4855 переглядів

Опубліковано - 8.04.2009 00:39 | Всі новини | Версія для друку

До Майдану у Кишиневі не причетна жодна партія
До Майдану у Кишиневі не причетна жодна партія
У столиці Молдови відбуваються масові студентські демонстрації. Близько десяти тисяч молодих людей вийшли на вулиці Кишинева, аби продемонструвати своє невдоволення офіційними результатами парламентських виборів.

Студенти багатьох вищих навчальних закладів вийшли на вулиці, вимагаючи перерахунку голосів. Прибічники ліберальної опозиції не вірять офіційним даним, згідно з якими перемогу на виборах втретє поспіль здобули комуністи. Демонстранти налаштовані рішуче: закидали камінням і підпалили будівлю президентської канцелярії, потім взяли штурмом будівлю парламенту.

Своє невдоволення натовп демонстрував, викидаючи меблі з вікон депутатських офісів і спалюючи їх у великому багатті перед парламентом. Поліція здебільшого не втручається. Демонстрації проходять стихійно: протестувальники не мають жодних узгоджених вимог, дехто вигукує антикомуністичні гасла, деякі учасники демонстрації тримають в руках прапори Молдови і Європейського союзу.

Опозиція сподівається очолити стихійні протести

Акції протесту молоді не координує жодна з опозиційних партій, а молодь вийшла на вулиці на заклик низки громадських організацій. Однак політики, які вимагають проведення повторного голосування, вирішили скористатися невдоволенням людей і закликають «боротися до перемоги».

«Я вбачаю свій обов’язок у тому, аби стати на бік цих чудових молодих людей, які зрозуміли, чому важливо не сидіти, склавши руки, а висловити свою точку зору про результати виборів», - сказав кореспонденту «Німецької хвилі» лідер Ліберально-демократичної партії Владімір Філат.

Невизначеність щодо фальсифікацій

Щодо закидів опозиції про фальсифікацію результатів голосування на користь комуністів, речник кишинівського представництва Організації з безпеки і співробітництва в Європі Матті Сідорофф сказав: «Я не хотів би коментувати це, поки не оголошені остаточні офіційні результати голосування. Але очевидно, що між невдоволенням демонстрантів і достовірністю результатів є зв'язок. Більше я сказати не можу». ОБСЄ, за словами речника, контактує з усіма політичними силами із закликом зробити все можливе для припинення насильства.


За перебігом голосування у неділю стежили близько двохсот спостерігачів ОБСЄ. У понеділок голова представництва організації у Кишиневі Петрос Ефтиміу заявив, що «у цілому задоволений перебігом голосування, яке відбувалося переважно демократично». ОБСЄ офіційно розкритикувало лише недопущення до голосування 30 тисяч громадян Молдови, які проживають у Придністров’ї.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.