Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Черговий “сюрприз” від космольончиків - совкова імітація боротьби із пияцтвом

Регіональні новини Регіон: м.Київ 8327 переглядів

Опубліковано - 9.04.2009 14:50 | Всі новини | Версія для друку

Черговий “сюрприз” від космольончиків - совкова імітація боротьби із пияцтвом
Черговий “сюрприз” від космольончиків - совкова імітація боротьби із пияцтвом
З 1 травня в Києві введуть нові правила продажу алкогольних напоїв, які повернуть киян у вже призабуті совітські часи.

Як пише газета “Вечірній Київ” (№46 (18381)), якщо раніше можна було купувати необмежену кількість алкогольних напоїв, то скоро ситуація дещо зміниться.

Відповідно до нововведення, київським крамницям і кіоскам роздрібної торгівлі заборонять продавати одному покупцеві більш ніж одну пляшку горілки, яка прирівнюватиметься до двох пляшок вина, семи пляшок пива або шести банок слабогазованого алкогольного напою.

Офіційні терміни обмежувальних правил визначила міська влада, на думку якої, зменшення продажу алкогольних напоїв сприятиме скороченню кількості тих киян, які зловживають спиртним.

Також видання нагадує, що Верховна Рада минулого тижня ухвалила закон, яким майже на 60% підвищено ставку акцизного збору на етиловий спирт і лікеро-горілчану продукцію. Окрім цього документа, уряд запровадив щорічну індексацію ставок акцизного збору на спирт та алкогольні напої, яка залежатиме від індексу споживчих цін, зазначає “Вечірній Київ”.

Однак медики вважають, що такі заходи не вплинуть на людей, які зловживають алкоголем.

“Підвищення акцизного збору, обмеження продажу спиртних напоїв відчутного результату не дадуть”, – вважає лікар-нарколог Юрій Ссиваш.

За його словами, українцям не властиво кардинально змінювати свій спосіб життя.

“Наркозалежні знайдуть можливість купувати не одну, а більше пляшок алкогольних виробів. Наприклад, спочатку людина піде до одного магазину, потім зайде в інший. Ось і вся ефективність – від цього кількість любителів хильнути не зменшиться”, - зазначив Сиваш.

Водночас в прес-службі мерії та Головному управлінні з питань торгівлі та побуту цю інформацію не підтвердили, але й не спростували.

Від “Аратти”: ми добре пам'ятаємо, як у недалекому минулому блюзнірська комуністична влада періодично об'являла кампанії із боротьби з алкоголізмом і пияцтвом. При тому, методи були аналогічні тим, що запроваджують у столиці "новатори"-космольончики.

У підсумку - жодна із цих совітських пропагандистських кампаній, за визнанням самих же комунстичних лідерів, не мала позитивного результату, тобто зниження числа алкоголіків. Скоріше, навпаки - кожна кампанія давала, на думку деяких медиків, зворотній ефект.

І такий результат цілком зрозумілий: комуністи насправді ніколи не ставили перед собою завдання, які декларували. Справжньою метою було чергове приниження владою гідності громадянина, виховання гурту покірних рабів. Бо саме влада, а не громадянин, вирішувала, скільки чого і в яку ціну йому, громадянинові споживати і у який час. При тому, абсолютно не йшлося про забезпечення підвищеної якості спиртних напоїв. Навпаки, крамниці були завалені дешевим шмурдяком, від якого дуже швидко у людини виникала алкогольна інтоксикація.

Насправді ж боротьба із алкоголізмом полягає не у заборонах і обмеженнях, а вихованні культури споживання алкогольних напоїв та забезпечення державою для громадян гарантованого і доступного для споживання високоякісного товару - алкогольних напоїв.

Ми вже помовчимо про пропаганду здорового способу життя та забезпечння для цього необхідних умов. В останньому команда космольончиків досягла неабияких успіхів. Зокрема, віддаючи спортивні майданчики і навіть унікальний велотрек (який до речі був пам'ятником архітектури і історії) під забудову "новим українським"...

Словом, тепер очевидно, що ми, кияни, маємо у столиці справжну хазарську владу. Така вона - справжня ціна гречки на халяву.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.