Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


17 серпня розпочне роботу IV Всесвітній форум українців

Українці в світі Регіон: м.Київ 11663 перегляди

Опубліковано - 15.08.2006 18:53 | Всі новини | Версія для друку

Вступна промова Михайла Гориня
Вступна промова Михайла Гориня
На сьогоднішній прес-конференції в Українському домі була оголошена програма IV Всесвітнього форуму українців.

До присутніх із вступним словом звернувся Голова Української Всесвітньої координаційної ради Михайло Горинь. Заступник міністра культури і туризму Ольга Костенко розповіла докладно про програму та заходи, що супроводжуватимуть Всесвітній форум українства.

Форум почне свою роботу в четвер, 17 серпня. У цей день в "Українському домі" о 19:00 відбудеться відкриття виставок у рамках заходу:
  • МОЯ УКРАЇНА - Виставка малюнків переможців Всесвітнього конкурсу дитячого малюнку.

  • ТРИПІЛЬСЬКА КУЛЬТУРА – ПРОТОКУЛЬТУРА УКРАЇНЦІВ - Виставка старовинного та сучасного гончарства. Майстер-клас гончара Сергія Радька (Черкащина).

  • УКРАЇНСЬКІ СТАРОЖИТНОСТІ - Виставка творів майстрів народного мистецтва).

  • УКРАЇНСЬКА КНИГА СЬОГОДНІ - Виставка-ярмарок за участю 100 видавництв України та українського зарубіжжя. Презентації книг. Автограф-сесії. Читальні.

  • ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ 1932–1933 - Виставка з колекції Моргана Вільямса (США).

  • НАШІ У СВІТІ - Виставка світлин.

  • УКРАЇНСЬКА МАРКА - Виставка філателії.

У п'ятницю, 18 серпня, у Національному палаці мистецтв "Україна" о 10:00 відбудеться урочисте відкриття форуму за участі президента Віктора Ющенка, прем'єр-міністра Віктора Януковича, і, можливо, глави ВР Олександра Мороза.

У той же день у Національному художньому музеї (вул. Грушевського, 6) о 15:00 й у міському музеї «Духовні скарби України»(вул. Десятинна, 12) о 16:00 відбудеться відкриття І та ІІ частини виставки здобутків майстрів образотворчого мистецтва «ДАРУНОК БАТЬКІВЩИНІ», подарованих Україні закордонними українцями.

Ввечері о 19:00 у Національному палаці мистецтв "Україна" відбудеться заключний концерт Всесвітнього фестивалю закордонного українства «УКРАЇНСЬКИЙ СПІВ У СВІТІ» за участю мистецьких колективів та солістів – українців з Австралії, Азербайджану, Вірменії, Естонії, Іспанії, Італії, Канади, Литви, Молдови, Польщі, Придністров’я, Росії, Румунії, Словаччини, США, Туркменістану, Узбекистану.

У суботу, 19 серпня, програма заходів припускає проведення секційних засідань форуму, а також пленарного засідання IV форуму Української Всесвітньої Координаційної Ради.

Також у цей день у Національній опері ім. Шевченка відбудеться концерт українських артистів – майстрів сцен світу «СМІЮТЬСЯ, ПЛАЧУТЬ СОЛОВ’Ї». В ньому приймуть участь Григорій Мартиненко, Оксана Ліснича, Руслан Кадиров, Дмитро Ткаченко, Андрій Шкурган, Валентина Блащук, Вікторія Лук’янець, оркестр Національної опери України. Диригент – Кирило Карабиць.

У неділю, 20 серпня, в "Українському домі" пройде підсумкове пленарне засідання IV форуму Української Всесвітньої Координаційної Ради.

О 18:00 на Співочому полі, біля Києво-Печерської лаври, відбудеться урочиста церемонія закриття форуму і великий концерт. Беруть участь: Лірник Сашко; Кобзарі – Едуард Драч, Тарас Компаніченко; Солісти – Марія Бурмака, Тарас Курчик, Віка Врадій, Тарас Чубай; Гурти – «Брати Блюзу», «Рутенія», «Гайдамаки», «Вій», «Мандри», «Мертвий півень», «ВВ», «Кому Вниз», «Тартак». Ведучі концерту: Степан Бандера, Кирило Стеценко, Сашко Положинський.

Як відомо, Всесвітній форум українців, що відбудеться 18-20 серпня, буде присвячений святкуванню 15-ї річниці Незалежності України.

У рамках проведення форуму пройде "круглий стіл" з питань штучного Голодомору в Україні 1932-1933 років. Очікується, що ця подія одержить широкий міжнародний розголос, з огляду на наближення 75-ї річниці трагедії.

Загальний бюджет IV Всесвітнього форуму українців складе 3,5 млн. грн.

Зокрема, Міністерство закордонних справ виділяє з бюджетної програми на проведення форуму 2 млн. грн., Міністерство культури і туризму - ще 1,5 млн. грн.

Крім того, організатори мають намір залучити кошти спонсорів "для закриття поточних питань", пов'язаних з харчуванням і транспортом.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Українці в світі»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.