Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кризові рішення. Підприємці-спрощенці рятуватимуть пенсіонерів

Влада 5772 перегляди

Опубліковано - 15.04.2009 13:44 | Всі новини | Версія для друку

Кризові рішення. Підприємці-спрощенці рятуватимуть пенсіонерів
Кризові рішення. Підприємці-спрощенці рятуватимуть пенсіонерів
В Україні з 1 травня внесок з пенсійного страхування для платників податків за спрощеною системою складе 208 грн.

Про це повідомила міністр праці і соціальної політики України Людмила Денісова сьогодні журналістам у Кабінеті міністрів, коментуючи вчорашнє рішення уряду про збалансування бюджету Пенсійного фонду.

«Ми вважаємо, що має бути соціальна справедливість по відношенню до всіх людей, у тому числі і в оплаті внесків. Кожен повинен себе страхувати на випадок пенсії. У нас сьогодні пенсійне страхування, тому ті кошти, які вони заплатять, - це мінімальний внесок, який сьогодні складає 208 грн..», - сказала Денісова.

Міністр уточнила, що на даний час за спрощеною системою свої відрахування до Пенсійного фонду здійснюють 1,392 млн. громадян. При цьому на даний час єдиний фіксований податок складає від 6 до 84 грн.

За словами Денісової, зміна розміру фіксованого податку дозволить додатково привабити до бюджету Пенсійного фонду 1,9 млрд. грн. за вісім місяців 2009 року.

Крім того, за словами міністра, при нарахуванні пенсії в 2009 році використовуватиметься коефіцієнт вартості одного року трудового стажу у розмірі 1,35 (тобто у 2009 році коефіцієнт буде збережений на рівні 2008 року).

«Ці два положення наберуть чинності 1 травня 2009 року», - повідомила Денісова.

Як повідомлялося раніше, вчора уряд зрівняв фізичних осіб і фізичних осіб-підприємців у сплаті внесків на державне пенсійне страхування

Від “Аратти”: розуміючи, що під час кризи надходження у пенсійний фонд закономірно зменшуються, а платити пенсії із чогось потрібно, ми тим не менше, знову мусимо зауважити, що дії уряду не можуть бути виключно у фіскальній площині.

Вчергове наголошуємо - це шлях в нікуди. Бо це закон природи: якщо щось береш, то треба щось віддати узамін. Інакше - джерело, звідки підживлюється система вичепається, або просто зникне. Кажучи мовою економістів, бізнес піде у тінь. Бо будь-які податки, це, насамперед, компроміс між владою і суспільством, яке цю владу утримує.

Отже, в ідеалі, аби збільшити доходи від податків і відрахувань до загальнодержавних фондів, потрібно створити умови, аби громадяни мали змогу чесною працею більше заробляти.

Ви скажете, що під час кризи, це - утопія. Аж ніяк. Бо в Україні немає кризи перевиробництва товарів і послуг. Навпаки, на внутрішньому ринку об'єктивно існує дефіцит. Дефіцит якісних товарів і послуг. Саме тому тримається зависокий попит на імпортні товари. Навіть ті, які без особливих зусиль і не менш якісно можна було б виробляти в Україні.

Проте, на жаль, ні урядовці, ні Президент цим не переймаються. Значно легше жити за принципом булгаківського Шарикова: забрать і подєліть.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.