Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Схема “золотий макарон”. Куди зникають гроші і майно у Міністерстві оборони?

Скандал 5015 переглядів

Опубліковано - 24.04.2009 11:39 | Всі новини | Версія для друку

Схема “золотий макарон”. Куди зникають гроші і майно у Міністерстві оборони?
Схема “золотий макарон”. Куди зникають гроші і майно у Міністерстві оборони?
Голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко підтримує рішення Кабінету міністрів розібратися із законністю відчуження земель Міністерства оборони, а також наголошує на необхідності перевірити діяльність відомства у сфері організації харчування.

Про це йдеться у заяві прес-служби Гриценка.

За його словами, коли ці землі відчужувались, Міністерство оборони коштів не отримувало. “Цей процес повинен бути зупинений, а люди, задіяні в оборудках із землею, повинні понести відповідне покарання”, - переконаний Гриценко.

Також народний депутат повідомив, що отримав матеріали, які підтверджують багатомільйонні збитки Міноборони через діяльність у сфері забезпечення харчовими продуктами.

“Суть цих оборудок у тому, що харчі закуповуються за завищеними цінами. Наприклад, яйця, що коштують 8,5 грн. за десяток, купують по 15 грн. Ковбасу за 40 грн./кг купують за 68 тощо», - розповів голова комітету з питань нацбезпеки і оборони.

У зв’язку з чим, Гриценко навів приклади, коли різні фірми, що беруть участь в тендерах на постачання продуктів, насправді мають однакових засновників. “Право забезпечити харчами конкретну військову частину отримують структури, в яких працює 4-5 осіб, тобто посередники, через яких накручується ціна на миску та казан солдата. З цим потрібно розібратися”, - наголосив народний депутат.

На його переконання, уряд має усі можливості через свої контролюючі органи перевірити та притягнути до відповідальності людей, що допускають подібні оборудки зараз, в умовах кризи, коли кожна копійка на рахунку.

Як повідомлялося раніше, 22 квітня Кабінет міністрів призупинив передачу Міністерством оборони 33 ділянок землі загальною площею 255 га, в тому числі 96,3 га на узбережжі Чорного моря. За цими фактами Контрольно-ревізійному управлінню доручено розпочати перевірку. Документи про передачу Міноборони землі також будуть передані до Генеральної прокуратури і профільного комітету Верховної Ради.

У свою чергу, міністр оборони Юрій Єхануров з цього приводу заявив, що його відомство готове надати громадськості для експертизи всі документи про передачу земельних ділянок зі сфери свого управління.

«Земельні питання в нас дуже заплутані. Ми не продали жодного сантиметра землі, адже ми не можемо цього зробити. Згідно з чинним законодавством, це зробити неможливо”, - пояснив Єхануров.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.