Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Шпигунський скандал. НАТО позбулося двох російських чекістів

Імперія «Совок» 7636 переглядів

Опубліковано - 30.04.2009 14:46 | Всі новини | Версія для друку

Шпигунський скандал. НАТО позбулося двох російських чекістів
Шпигунський скандал. НАТО позбулося двох російських чекістів
Ще двоє російських чекістів із дипломатичними паспортами відбули до Москви.

НАТО вислало двох дипломатів російської місії при альянсі у зв'язку з скандалом, пов'язаним з шпигунством колишнього співробітника Міністерства оборони Естонії Хермана Сіма на користь Росії.

Як заявив представник Північноатлантичного альянсу, "дипломатам з Росії сказали, що їм тут не раді", передає Reuters. Розпорядження про видворення російських представників було віддане 29 квітня, коли НАТО відновило офіційні переговори з Росією на посольському рівні після восьмимісячної перерви.

Сьогодні заступник офіційного представника МЗС РФ Ігор Лякін-Фролов повідомив, що російське зовнішньополітичне відомство з'ясовує обставини висилки російських дипломатів з Брюсселя.

Як повідомлялося раніше, 25 лютого 2009 р. суд Естонії засудив високопоставленого співробітника Міністерства оборони країни Хермана Сімма до 12,5 років тюремного висновку за шпигунство на користь Росії і державну зраду. Сімм в 1995-2006 рр. працював в Міністерстві оборони Естонії і мав доступ до секретних матеріалів, зокрема що має відношення до НАТО. На думку естонських властей, заарештований у вересні 2008 р. Сімм міг повідомити секретну інформацію агентові російської Служби зовнішньої розвідки, що працював під виглядом громадянина однієї з країн Євросоюзу.

Справа 61-річного Сімма викликала широкий резонанс в керівництві НАТО, оскільки шпигунських скандалів такого масштабу не було з часу приєднання Естонії до НАТО в 2004 р.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.