Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


КС не дав відповіді гаранту, бо її немає у Конституції

Правосуддя 7965 переглядів

Опубліковано - 30.04.2009 15:00 | Всі новини | Версія для друку

КС не дав відповіді гаранту, бо її немає у Конституції
КС не дав відповіді гаранту, бо її немає у Конституції
Конституційний Суд України своїм рішенням не дав відповіді на запитання Президента щодо внесення коаліцією кандидатури прем’єра, оскільки Конституція не містить чіткого визначення з цього питання.

Про це заявив голова КС Андрій Стрижак.

"Отримав Президент відповідь на запитання, з яким звертався в Конституційний Суд? Якщо не прочитати уважно - ні, а чи дає Конституція відповідь на це запитання Президента? Якщо подивитися на ст. 83 - ні, не дає. Тому я вважаю, що наше рішення не дає відповіді на запитання, яке ставив Президент, але ми дали відповідь в межах Конституції і своїх повноважень. Цим рішенням ми підтвердили порядок, закріплений у Конституції ", - сказав Стрижак.

Він додав, що це говорить про те, що зміни до Конституції повинні бути системними, "а зміни до Конституції 1.01.2006 року не були системними".

За словами Стрижака, Конституційний Суд не міг розтлумачити відповідне подання глави держави, оскільки такої норми в Конституції немає, "а намагатися розтлумачити щось комусь хочеться, це означає - створити норму. Ми таку норму створити не маємо права ".

Водночас, за словами голови КС, чинна Конституція не передбачає, що у разі переформатування коаліції необхідна відставка діючого уряду і формування нового.

На думку Стрижака, у ст. 83 Конституції вимагає конкретизації, зокрема, щодо випадку переформатування коаліції.

Як повідомлялося раніше, сьогодні, 30 квітня, КС оприлюднив рішення за поданням Президента щодо формування уряду після створення нової коаліції. Згідно з прийнятим рішенням, внесення пропозицій Президенту України щодо кандидатури прем'єр-міністра України, а також у відповідності з Конституцією України - щодо кандидатур до складу Кабінету Міністрів відноситься виключно до повноважень коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України.

Нещодавно Президент заявив, що чекає на рішення КС аби отримати правові підстави розпустити парламент. Сьогодні на Баноквій пролунала заява, що нібито зазначене рішення КС дозволяє Президенту достроково припинити повноваження ВР.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минуле корисне тільки в тому сенсі, що вказує нам шляхи та засоби до розвитку”
Генрі Форд

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.