Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Голова СБУ ігнорує доручення ГПУ про арешт Дурдинця?

Скандал 11527 переглядів

Опубліковано - 15.05.2009 12:24 | Всі новини | Версія для друку

Голова СБУ ігнорує доручення ГПУ про арешт Дурдинця?
Голова СБУ ігнорує доручення ГПУ про арешт Дурдинця?
Голова СБУ Валентин Наливайченко запевняє, що його заступник Тиберій Дурдинець після одужання знову розпочне співробітництво зі слідством у рамках справи щодо його призначення на посаду.

Про це Наливайченко повідомив журналістам у Києві.

«Одразу після повернення з лікарняного він буде відповідним чином виконувати вимоги слідчого», - сказав Наливайченко.

При цьому голова СБУ зазначив, що рішення Печерського районного суду Києва, який визнав ухилення Дурдинця від виконання судового рішення цього ж суду від 11 травня, до СБУ ще не надійшло.

Водночас Наливайченко зазначив, що він особисто був допитаний вчора, «тому говорити про те, що є якісь складнощі або потрібні якісь жорсткі рішення, немає підстав».

Керівник спецслужби закликав політичні сили і народних депутатів, які намагаються політизувати це питання, цього не робити, «тому що і Генпрокуратура, і СБУ - серйозні державні установи».

Як повідомлялося раніше, слідчі Генеральної прокуратури 12 травня провели обшук службового кабінету та житла заступника голови Служби безпеки України Тиберія Дурдинця в Ужгороді і Києві.

відзначив, що ці заходи були здійснені в рамках кримінальної справи, порушеної проти Дурдинця за підозрою в невиконанні судового рішення про усунення його від виконання обов’язків заступника голови спецслужби.

Нагадаємо, Генпрокуратура доручила міліції і СБУ примусово доставити до суду Дурдинця для обрання йому запобіжного заходу.

Від “Аратти”: ми дещо здивовані заявою очільника спецслужби, адже є доручення ГПУ, яке має або безумовно виконуватися, або бути оскардженим у суді. Наразі очевидно, що СБУ не має намірів виконувати вимоги закону, щодо виконання доручень слідства та рішень суду.

Бо ж як інакше розуміти заяву Наливайченка, про те, що Дурдинець, який вже має бути примусово доставлений у суд, нібито хворіє невідомо на що, а головне, - де? І в цьому випадку очевидно, що, або керівництво СБУ десь заховало від правосуддя протеже Балоги, або просто не знає, де шукати головного борця із корупцією.

Чи може йому вже допомогли покинути межі України?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.